GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SCRIMĂ

Adio, arme » Vicecampionul olimpic Tiberiu Dolniceanu și-a anunțat retragerea cu un an înainte de Tokyo

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 18:46

Tiberiu Dolniceanu, vicecampionul olimpic de la Londra, și-a anunțat retragerea, la 31 de ani, cu jumătate de an înainte de Tokyo.

Federația Română de Scrimă a anunțat că sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să își încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Ne-a arătat că putem zbura și fără aripi! Cu o sabie, ajutat de minte și cu sufletul pus gaj pentru medalii, Tiberiu Dolniceanu a visat frumos în scrimă. De la primul titlu național și până la medalia olimpică niciun podium nu i-a fost interzis. Pentru că a știut să muncească, să creadă, să aibă curaj și răbdare în același timp. Campion mondial și european, vicecampion olimpic, Tibi a decis să își încheie cariera la 31 de ani și în plină calificare pentru Jocurile Olimpice. Mulțumim, Tibi! Pentru tot ce ne-ai oferit pe planșă până acum... o medalie olimpică, 7 mondiale și 3 europene. Să știi, noi credem că încă mai puteai arăta multe pe planșă și lăsăm deschisă ușa de la sală”, a transmis Federația Română de Scrimă. 

Tiberiu Dolniceanu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, alături de echipa României. Ieșeanul a mai cucerit șapte medalii la Campionatele Mondiale, la individual sau pe echipe (una de aur, una de argint și cinci de bronz) și alte trei la Campionatele Europene (una de aur, una de argint și una de bronz). 

Tiberiu Dolniceanu era cel mai bine clasat scrimer român, ocupând locul 22 în clasamentul internațional de sabie. El a decis să se retragă din activitate înainte de Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că mai avea șanse de calificare la competiția din Japonia. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Decembrie 2019, 19:11

Pacat. Eu cred ca se mai putea. In scrima la 31 de ani nu esti batran. Covaliu a luat bronz olimpic la 31 de ani, tot la sabie. Iar celebrul sau rival, Aldo Montano, a luat bronz mondial cu echipa Italiei anul acesta, la 41 de ani!! Si in echipa Ungariei, medaliata cu argint, e un component de 37 de ani. Dar, in sfarsit, e decizia lui Tiberiu Dolniceanu care merita tot respectul pentru cariera sa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează