GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AFACERI

Adrian Porumboiu dă un boom financiar! În decembrie va încheia o afacere din care se va alege cu o sumă uriașă

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 noiembrie 2015 16:11

Grupul de firme Racova, înființat de Adrian Porumboiu, va fi cedat în luna decembrie grupului TransOil, deținut de Vaja Jhashi.

Actele au fost semnate, însă tranzacția nu poate fi încheiată fără ajungerea la unui acord cu creditorii care au bani de recuperat în baza creanțelor neplătite de firmele din grupul Racova.

Pe această listă se află mai multe bănci, însă cea care are cea mai mare expunere este BCR. Capital anunță că Adrian Porumboiu va da un tun de aproximativ 164 de milioane de dolari.

"Proiectul are 3 componente. Una dintre ele este tranzacția cu grupul Racova, a doua înseamnă o facilitate pentru asigurarea de capital de lucru, iar o altă componentă înseamnă refinanțarea unor împrumuturi contractate anteriori pentru operațiunile TransOil din Moldova. Tranzacția cu Racova are o pondere de două treimi din întregul proiect", anunță sursa citată.

Grupul Racova operează pe o suprafaţă agricolă de 45.000 de hectare, din care 5.000 de hectare sînt în proprietatea sa, iar restul de 40.000 de hectare sînt luate în arendă.

Adrian Porumboiu ocupă în prezent locul 45 în Top 300 Capital 2015, cu o avere de 100-105 milioane de euro, în scădere faţă de anul trecut, cînd averea era de 155-157 milioane de euro.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
samertx
samertx  •  21 Noiembrie 2015, 00:26

Se pare că acest ” boom financiar ” este în fază de proiect și are trei componente ” preconizate” care se află prinse în proiectul de bază al boomului financiar care se preconizează a fi chiar un kaboom întins pe 5.000 de hectare! :))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Noiembrie 2015, 17:36

Cum da Porumboiu un boom, oameni buni?

ottobraun
ottobraun  •  20 Noiembrie 2015, 17:00

la puscarie cu *** excroc. dosarele sunt in standby!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează