GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GUVERN

Guvernul a înființat oficial instituția care înlocuiește Ministerul Sportului » NU va fi în subordinea Ministerului Familiei

Guvernul României are un nou cabinet
Guvernul României are un nou cabinet

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 12:27 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 12:41

Guvernul României a anunțat înființarea Agenției Naționale pentru Sport, organism care va lua locul Ministerului Sportului, desființat ca urmare a ultimelor modificări din Guvern.

Noua formă a Guvernului României, condus acum de Marcel Ciolacu (PSD) din postura de prim-ministru, nu mai cuprinde și un Minister al Sportului.

În locul acestuia a fost înființată Agenția Națională pentru Sport, decizie adoptată de noul Executiv joi, în cadrul primei ședințe a noului Guvern.

Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului
FARUL
Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului

Guvernul a înființat oficial instituția care înlocuiește Ministerul Sportului

Ideea vehiculată inițial era că agenția va fi în subordinea Ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea, dar într-un final s-a ales varianta în care aceasta va fi subordonată direct Guvernului și coordonată de premier, ceea ce în teorie ar putea înlesni procedurile și finanțarea.

La cârma Agenției Naționale pentru Sport va fi un președinte cu rang de secretar de stat, ca va lucra împreună cu doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat. Numirea acestora va fi în sarcina prim-ministrului.

Guvernul României a adoptat ieri, în prima ședință a Executivului de după învestire, o ordonanța de urgență prin care, printre alte prevederi, se regăsește și cea referitoare la înființarea Agenției Naționale pentru Sport, ca urmare a desființării Ministerului Sportului. Actul normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României. (...)

Astfel, art. 2 prevede:

(1) Se înființează Agenția Națională pentru Sport, instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desființează. 

(2) Agenția Națională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul, în condițiile legii. 

(3) Agenția Națională pentru Sport este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului. 

(4) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Sport se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

- Comunicat al Guvernului României

Elisabeta Lipă este dorită la șefia noii Agenții

Favorită pentru șefia Agenției este multipla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă. Lipă a mai fost ministru al sportului între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017 și e favorita liderului PSD.

Sursele ziarului spun că vineri, 16 iunie 2023, va fi discuția decisivă între Marcel Ciolacu și Elisabeta Lipă.

„Premierul vrea să lămurească ultimele aspecte, cum ar fi dacă Lipă poate pleca de la Federație într-un an pre-olimpic”, spun oamenii din partid.

Însă, cel mai probabil, cele două părți se vor înțelege, arată aceleași surse.

Mai multe știri de actualitate: 

România - Kosovo în pericol să NU se joace! Ultimele informații de la jurnalistul GSP: „E ca la Clinceni, o parte de teren e imposibilă”

Chiricheș la FCSB? Italienii anunță: „Se vor întâlni curând”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alfabetta
alfabetta  •  16 Iunie 2023, 21:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează