GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARBITRAJ

Alina Peșu, la un pas de „Elite” » Premieră în arbitraj: „Nimeni n-a avut o ascensiune mai rapidă!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 21:31 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 21:31

Alina Peșu a primit o veste excepțională astăzi, fiind promovată în categoria 1 a arbitrilor internaționali. Mai mult, aceasta va face parte și în 2022 de pe lista FIFA a României.

Alina Peșu este din Craiova, are 31 ani și primul contact cu fotbalul a fost într-o echipă de băieți. A fost căpitan în Bănie de la primul meci la Sporting Craiova, iar apoi s-a dedicat complet arbitrajului. Acum, când nu conduce meciuri la cel mai înalt nivel, e profesoară de educație fizică și sport.

Alina Peșu, premieră în istoria arbitrajului

Promovată în urmă cu 3 ani pe lista FIFA a României, fiind confirmată de CCA și pentru sezonul viitor, Alina a mai primit o veste excepțională din partea forului european. A fost promovată în „First Category” și mai are un singur pas până la „Elite”, cea mai importantă categorie de arbitru.

Până în acest moment, Alina făcea partea din „Third Category”, care va dispărea de la anul, și a făcut un salt de două categorii. „Este pentru prima dată în istoria arbitrajului când se întâmplă așa ceva. Niciodată nu a mai fost o situație ca cineva să promoveze din cea de-a treia categorie în prima, fără să treacă prin cea de-a două. Nici la băieți nu s-a întâmplat”, spun specialiștii în domeniu.

Odată cu Alina Peșu în prima categorie au mai promovat și alte nouă fete din Cehia, Franța, Anglia, Italia, Polonia, Ungaria, Serbia sau Spania.

”Am iubit fotbalul și mi-am dorit să ajung acolo!”

Dar de unde a început povestea cu fotbal, iar mai apoi arbitrajul? Alina explică pentru cititorii Gazetei Sporturilor: „Povestea-i foarte simplă. Tatălui meu i-a plăcut enorm fotbalul şi mă lua cu el la toate meciurile care se disputau în Craiova și prin împrejurimile orașului. Și-așa m-a prins pasiunea! 

Părinții au fost mereu modelul meu, ei au fost cei care mi-au sădit în suflet dragostea pentru sport. Nu mi s-a părut niciodată ciudat să joc fotbal cu băieții. Eram fascinată de tot ce se întâmpla acolo! Contează prea puțin dacă ești fată sau băiat cât timp există aceeași pasiune pentru fotbal. Iar eu am iubit fotbalul și mi-am dorit să ajung acolo!”.

În fiecare dimineață mă trezesc cu gândul că am o zi în față, de care trebuie să mă bucur. Dacă ești maestrul dimineților, vei fi și stăpânul zilelor! Principalele mele calități sunt seriozitatea și ambiția, iar defectul atenția exagerată la detalii.
Alina Peșu, arbitru

Dumnezeu mi-a dat cei mai buni părinți, întotdeauna m-au susținut în tot ceea ce am făcut. Știau că îmi doream de foarte mult timp să joc fotbal într-un cadru organizat, de aceea s-au bucurat atunci când au auzit de înființarea echipei de fotbal. M-au lăsat să-mi îndeplinesc visul.
Alina Peșu, arbitru

Preferințele Alinei Peșu

  • carte: "Vei fi acolo?" de Guillaume Musso
  • film: "My sassy girl"
  • parfum: "Carolina Herrera Good Girl"
  • actor român: Dem Rădulescu
  • actor străin: Jim Carrey
  • oraș: Barcelona
  • țară: Spania
  • mâncare: paste
  • animal: maimuța
  • număr preferat: 7
  • melodii: Reamonn - Supergirl / Bruno Mars - Just the way you are

CITEȘTE ȘI

Vedeta TV care iese din programul socios după incidentul dintre suporteri și Sorescu: „DDB a murit definitiv”

Nevastă cu 47 de ani mai tânără și o avere de 3 miliarde cu care a cumpărat un munte. Cum arată viața lui Bernie Ecclestone, fostul boss din Formula 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
aius
aius  •  17 Decembrie 2021, 22:36

Felicitari Alina!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează