GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GEST

Ana Maria Popescu, Moroșanu, Stelea și Ilie Dumitrescu au sărit în ajutorul medicilor: „E mare nevoie de oxigen!”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 15:50 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 16:13

100 de concentratoare de oxigen și 3.000 de măști de oxigen au ajuns la mai multe spitale din țară care sunt angrenate în lupta cu pandemia de coronavirus. La distribuirea pachetelor au ajutat mai mulți sportivi.

Scrimera Ana-Maria Popescu, foștii internaționali Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea, dar și luptătorul Cătălin Moroșanu. Concentratoarele au fost achiziționate din Danemarca, Germania și Franța și au fost distribuite în 67 de spitale din 27 de județe din România.

„Ce putem face noi mai mult?! Să avem grijă de noi, să trimitem un gând bun cadrelor medicale şi să ne rugăm să rămână sănătoşi, să fie puternici... pentru că această «competiție» încă nu s-a încheiat”, spune Ana. „Este nevoie mare de oxigen în spitale. Ne bucurăm că am putut pune umărul”, a reacționat și Moroșanu.

Peste 5.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.416 cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 318 decese, din care 15 din perioada anterioară. 1.772 de pacienţi sunt internaţi la ATI. 

În spitale sunt internaţi 286 de copii, 24 fiind la terapie intensivă. În Bucureşti, incidenţa cazurilor a scăzut la 7,94. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în scădere în majoritatea judeţelor, excepţie făcând Caraş-Severin şi Covasna, unde este în creştere. În Suceava şi Botoşani, coeficientul este sub 3.

Necesarul de oxigen este foarte mare! Fiind spital de urgență, suntem suprasolicitați în această perioadă, având în observație permanentă între 250 - 300 pacienți confirmați pozitiv.

- dr. Socea Bogdan, managerul Spitalului „Sf. Pantelimon”, București

Eduard Novak s-a vaccinat a treia oară împotriva coronavirusului: „Nu așteptați până în ultimul moment, e un joc foarte periculos”

Citește și:

VIDEO Boloni s-a înscris în campania MTS pro-vaccinare: „Nu mai fiți naivi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează