GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ACCIDENT

Angela Merkel a căzut la schi » Şi-a fracturat bazinul, dar iniţial a crezut că e doar o contuzie :O

Articol de GSP - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 06 ianuarie 2014 14:49

Cancelarul german Angela Merkel s-a rănit după ce a căzut la schi, în timpul vacanţei de Crăciun, fiind nevoită să îşi anuleze întîlnirile prevăzute săptămîna aceasta, a anunţat luni purtătorul său de cuvînt Steffen Seibert, relatează AFP.

"Cancelarul nu va putea onora anumite întîlniri anunţate săptămâna aceasta. A suferit un şoc important în timpul unei căderi la schi, în cursul vacanţei de Crăciun, şi a suferit o fractură la nivelul bazinului", a declarat Seibert într-o conferinţă de presă obişnuită.

Tratamentul "îi impune să stea cât mai mult timp posibil în rapos şi să meargă ajutată", a precizat el. Cancelarul "se va concentra asupra unui număr redus de întîlniri, la Cancelarie şi la Berlin, (şi îşi) va desfăşura restul activităţii de acasă", a adăugat purtătorul de cuvînt.

Merkel "este întru totul în măsură să muncească şi să comunice. Ea va conduce, spre exemplu, Consiliul de Miniştri de miercuri", a precizat Seibert, oferind asigurări că gravitatea rănii nu necesită publicarea unor "buletine de sănătate în mod regulat".

Purtătorul de cuvânt nu a insistat asupra circumstanţelor accidentului, care s-a produs în cursul vacanţei cancelarului, la sfîrşitul lui decembrie, în Alpi, în sudul Elveţiei, la Engadine, în cantonul Grisons, o regiune în care se află staţiuni pentru sporturi de irană cunoscute, ca Saint Moritz sau Pontresina.

A crezut că e vorba doar despre o contuzie
El nu a precizat data la care a avut loc accidentul şi nu a spus dacă au fost implicate şi alte persoane. Seibert a precizat, în schimb, că incidentul s-a "produs, fără îndoială, la o viteză redusă", referindu-se la dezbaterea cu privire la viteza pe care o avea pilotul de Formula 1 Michael Schumacher în momentul accidentului de schi în urma căruia se află între viaţă şi moarte, la Grenoble.

"Ea a crezut iniţial că este vorba doar despre o contuzie, în pofida faptului că rana era deja foarte dureroasă, iar vineri a aflat de la medici că este mai gravă decît o contuzie şi că este vorba despre o fisură. Astfel, ea urmează sfatul medicilor, pentru o vindecare optimă", a mai spus purtătorul de cuvînt.

Seibert a anunţat că vizita lui Merkel la Varşovia, prevăzută pentru miercuri, unde urma să fie primită de către premierul polonez Donald Tusk, a fost anulată, la fel ca şi primirea noului premier luxemburghez Xavier Bettel la Berlin, joi.

Cancelarul "îi va suna pe cei doi oficiali (luni) pentru a-şi cere scuze şi a stabili alte date" pentru aceste vizite, a anunţat Seibert.

Sursă: Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
san_lorenzo
san_lorenzo  •  07 Ianuarie 2014, 15:58
Postat de zmeusor pe 06 Ianuarie 2014, 22:13

s-ia rupt pizdoiu in 4 :))tampita

asa se scrie " si-a "? eu propun sa scriem asa : s-i-a ??? e ok ? ce spui ? vai de .... asasinam limba romana ....

serban_ionescu
serban_ionescu  •  07 Ianuarie 2014, 14:19

a vazut ca Putin joaca hochei , schiaza si a zis ca nemtii nu sunt mai prejos , dau s_ au dovedit a fi mai mult pe jos( vezi cele 2 accidente la schi!!) sabotaj rusesc, sa ii impiedice sa participe la olimpiada de iarna!!!!ha! ha!

salaaurel
salaaurel  •  07 Ianuarie 2014, 09:20

Ce Pacat trebuia sa-si fractureze gâtul .

Vezi toate comentariile (20)
Comentează