GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL CORUPŢIEI DIN ARBITRAJ

Au scăpat! Avram şi Ţerbea, achitaţi în Dosarul corupţiei din arbitraj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 15 mai 2013 22:18

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Ţerbea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie din arbitraj au fost achitaţi, potrivit deciziei luate miercuri de Curtea de Apel Bucureşti, hotărîrea nefiind însă definitivă.

Surse oficiale au declarat miercuri seară, pentru Mediafax, că toate persoanele judecate în dosarul corupţiei din arbitraj au fost achitate de instanţă pentru acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie.  Judecătorul a decis şi ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpaţilor şi a altor măsuri dispuse în dosar.  Hotărîrea de miercuri a Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro", notau procurorii, în documentul citat.

Sursa: mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
grande.balaci
grande.balaci  •  16 Mai 2013, 01:05
Postat de petrusm pe 15 Mai 2013, 23:52

CLAR , NU MAI AVEM NICIO SANSA PENTRU UN FOTBAL ADEVARAT...SAMPANIILE LUI ATOTSTIVUITORU, PREZICERILE ORACOLULUI SI TUTELE NASULUI EGAL PRAF SI PULBERE ...CINE SE VA MAI UITA LA LIGA LU MITICA ...

stelistii, doar nu o sa plateasca precum noi abonamentul digi sa priveasca la rahatul de canale incluse in grila!

gerulathor
gerulathor  •  16 Mai 2013, 00:35

Aaa, da, de ce bre' or fi scapat astia? Nu mai aveau loc in celula? Gata m-am hotarat ce ma fac cand voi fi mare~!!

galateanuldingalati
galateanuldingalati  •  16 Mai 2013, 00:22

pai ce va asteptati sa ii condamne? aveti kk la creier , la parnaie se duc aia care fura o gaina nu milioane. pe astria doar ii flutura asa la tv putin sa justifice salariile si sa arate lumii ca DNA nu doarme , doar e atipit si daca nu sari la cap unde trebuie ajungi vedeta tv si peste 2-3 ani ajungi si parlamentar daca tot nu te linistesti

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close