DIVERSE    •   CANOE

Aur pentru România! Leonid Carp și Victor Mihalachi au câștigat proba de canoe de la Europenele din Belgrad

Articol de — Marian Ursescu Duminica, 10 Iunie

Leonid Carp și Victor Mihalachi au câștigat proba de canoe pe distanța de 500 de metri la Europenele de la Belgrad.Sâmbătă argint, duminică aur! Acesta a fost parcursul băieților din canoea românească la Europeanul de la Belgrad.

Leonid Carp și Victor Mihalachi au terminat pe locul 2 sâmbătă, în proba olimpică pe distanța de 1000 de metri. "Tricolorii" au fost învinși doar de campionii mondiali, nemții Yul Oeltze și Peter Kretschmer. Mai puțin de jumătate de secundă a fost diferența dintre cele două bărci.

Triumful a venit însă azi pe apele sârbești. Canoea de doi românească a trecut prima linia de sosire la 500 de metri, o probă însă neolimpică. Leonid Carp și Victor Mihalachi i-au învins pe rușii Pavel Petrov și Mikhail Pavlov, dar și pe ucrainienii Dmitro Ianciuk și Taras Mișciuk.

Carp și Mihalachi fac de curând echipă, după scandalul cu meldonium în care a fost implicată Federația Română de Kaiac Canoe, în urma căreia sportivii români nu au putut participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase