GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JOCURI PE CALCULATOR

Băieții de 3,4 milioane de dolari » Echipa unui român a terminat pe locul 2 la cel mai mare eveniment de jocuri pe calculator din istorie!

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 12:12

Digital Chaos, echipa românului Omar Aliwi, a câștigat 3,4 milioane de dolari prin clasarea pe locul 2 la The International 2016, cel mai mare eveniment de jocuri pe calculator din istorie, competiție cu un fond de premiere de 20,7 milioane de dolari.

Luna trecută a avut loc în Seattle, Statele Unite, cel mai important turneu de Dota 2 din toate timpurile. Dota 2 este unul dintre cele mai populare jocuri pe calculator din lume, cu peste 13 milioane de jucători.

The International este cel mai important turneu de gaming din lume și în august a avut loc ediția a șasea, strângând premii de 20,7 milioane de dolari, o sumă fabuloasă pentru sport în general și aproape incredibilă când vine vorba de jocurile pe calculator. 

A participat și un român

La startul TI6 au participat cele mai bune 16 echipe din lume. Printre acestea s-a calificat și Digital Chaos, o echipă americană formată din: un ucrainean, un danez, un macedonean, un american și un român. Românul este Omar Aliwi, iar în lumea virtuală este cunoscut sub numele de "w33" (se citește "ui").

Surpriza DC

Echipa lui Omar era considerată una dintre cel mai slab cotate de la acest turneu. Motivul a fost simplu: trupa s-a format cu doar două luni înainte de turneu.

Aceasta s-a transformat însă în povestea frumoasă a acestui turneu și trupa americană și-a câștigat mulți fani grație modului în care a ajuns să se formeze. Omar alături de danezul Rasmus "MiSeRy" Filipsen au făcut parte din echipa Secret, formația care a câștigat un turneu Major din China și părea să fie cea mai bună echipă din lume.

Însă, cu doar 4 zile înaintea încheierii înscrierilor la The International, românul "w33" și "MiSeRy" au fost anunțați că nu vor mai face parte din Secret. Vestea a venit ca un șoc pentru cei doi, mai ales că era aproape imposibil să își găsească un sponsor și alți trei coechipieri în doar 4 zile, câte mai erau până la închiderea înscrierilor pentru turneul de 20,7 milioane de dolari.

Au jucat entuziasmant

Cei doi au reușit totuşi să încropească o echipă, adăugându-i în formația de 5 pe ucraineanul Roman "Resolut1on" Fominok, pe americanul David "Moo" Hull și pe macedoneanul Martin "Saksa" Sazdov.

Echipa a jucat bine de la început și a reușit să se califice la TI6, o performanță în sine, având în vedere perioada extrem de scurtă pe care aceștia au avut-o să se cunoască și să înceapă să își dezvolte jocul de echipă.

După faza grupelor de la The International, DC a fost una dintre cele mai bune echipe. A câștigat majoritatea meciurilor din fazele superioare, a pierdut altele, însă grație sistemului de desfășurare a competiției a reușit să ajungă în finală contra chinezilor de la Wings, singurii care reușiseră să o bată în acest turneu!

Chinezii au fost prea puternici

În finală s-au întâlnit cu una dintre cele mai spectaculoase echipe din lume. DC a început în forță, a câştigat primul meci în 33 de minute, însă Wings și-au adjudecat următoarele 3 partide și s-au încoronat regi ai acestui joc, punând mâna și pe un cec de 9,1 milioane de dolari. Echipa românului s-a mulțumit cu locul 2 și cu cele "doar" 3,4 milioane de dolari. Bani care s-au împărțit, după plata impozitelor, în mod egal între componenții echipei. z

Ce este Dota 2?

Un joc pe PC creat de Valve și lansat în varianta finală în 2013. Acesta s-a bucurat de un succes enorm încă de la început. În acest joc există două echipe de 5 oameni, fiecare cu câte un rol specific, iar scopul fiecărei formaţii este să cucerească "baza" adversarilor. Fiecare membru are un rol specific în echipă și pentru a-l îndeplini își alege un "erou" cu abilități potrivite. 

Cum au evoluat premiile la The International

TI1 (2011) 1,6 mil. $
TI2 (2012) 1,6 mil. $
TI3 (2013) 2,9 mil. $
TI4 (2014) 10,9 mil. $
TI5 (2015) 18,5 mil. $
TI6 (2016) 20,7 mil. $

Citește în ediția tipărită sau în cea digitală un interviu cu Omar Aliwi!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
xady
xady  •  23 Septembrie 2016, 15:45

In sfarsit un articol pe gsp: mai mult de 3 randuri, mai putin senzational. Sper sa nu fie copiat.

sooos1ck
sooos1ck  •  23 Septembrie 2016, 15:24

Sportul electronic a inceput sa se ridice rapid in ultimii ani, felicitari DC!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează