GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PLATINI ÎN LOCUL LUI BLATTER

Blatter pune la cale plecarea sa din fruntea FIFA şi-l pregăteşte pe Platini drept succesor

Sepp Blatter, preşedintele FIFA
Sepp Blatter, preşedintele FIFA

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 12:55

Daily Mail face o dezvăluire senzaţională: elveţianul Sepp Blatter va ceda preşedinţia FIFA înainte de finalul mandatului său de 4 ani, avînd deja stabilit un pact secret cu şeful UEFA, Michel Platini.


Sepp Blatter se pregăteşte să renunţe la preşedinţia FIFA! Elveţianul de 75 de ani, abia reales în iunie pentru un al treilea mandat scadent în 2015, şi-a găsit succesorul, urmînd să-i "cedeze" postul lui Michel Platini, pe care l-ar susţine că fie ales de membrii FIFA. Mutarea a fost dezvăluită azi de Daily Mail, care susţine că transferul de putere către şeful UEFA se va opera în cel mult doi ani.

Tabloidul britanic oferă şi explicaţia acestei renunţări surprinzătoare a lui Blatter. Elveţianul a realizat că nu mai poate rezista presiunilor tot mai mari la care a fost supus în ultimul an, după ce a fost acuzat de corupţie la nivel înalt şi manipularea voturilor la acordarea organizării CM din Rusia şi Qatar plus alte scandaluri ce au implicat membrii Comitetului Executiv.

Potrivit ESPNsoccernet, Blatter ar fi încheiat deja un pact cu Platini, înlocuirea urmînd să fie operată pînă la expirarea mandatului pe care elveţianul l-a obţinut în iunie fără contracandidat. El a regizat manevrele de culise în urma cărora marele său duşman Mohamed Bin Hammam a fost demis de la FIFA, fiind acuzat de corupţie, astfel că votarea lui Platini devine aproape o formalitate.

Discuţiile vor fi aprofundate la întîlnirea din 25 septembrie, unde se vor reuni oficialii de la FIFA şi UEFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
booba
booba  •  14 Septembrie 2011, 20:13

Sa-l puna pe Sandu. Dupa cite a facut in Romania, e cel mai calificat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează