GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PANAMA PAPERS

Borcea nu ratează nimic » Fostul acționar al lui Dinamo este implicat și în "Panama Papers", alături de un alt om care a lucrat în fotbalul românesc!

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2016 13:35

De când a fost condamnat pe 3 martie 2014 la 6 ani și 4 luni de închisoare, în "Dosarul Transferurilor", Cristi Borcea a fost implicat în mai multe scandaluri.

Astăzi, numele lui Cristi Borcea apare în scandalul " Panama Papers", anunță Digi24. Fostul acționar al lui Dinamo este pe o listă pe care se găsesc mai mulți milionari români, printre care și Sorin Ovidiu Vântu.

Un alt personaj care a avut legătură cu fotbalul și este pe această listă este Dumitru Constantin Iacov. Acesta a fost președinte la FC Național, în anii 2000, iar în 2010 a candidat pentru șefia FRF, fiind învins de Mircea Sandu.

Ce este "Panama Papers"

Scandalul "Panama Papers" a apărut după ce un grup de jurnaliști a primit de la o sursă anonimă baza de date a unei firme de avocatură, Mossack Fonseca, specilazată în offshore-uri.

În acest caz mai mulți oameni de afaceri, politicieni, vedete, sportivi și coroporații sunt acuzați că au conturi secrete în Panama, prin care își ascund banii și plătesc mai puține taxe și impozite.

Astfel, au apărut peste 11 milioane de documente care conțin informații despre mai mult de 200.000 de firme care au sediul în Panama și care aparțin mai multor oameni importanți.

În acest caz, Leo Messi este primul sportiv acuzat că ar avea conturi în Panama. Vezi detalii.

Borcea, magnet pentru scandaluri

Mită pentru judecătoare

Borcea este acuzat de DNA că, împreună cu Victor și Ioan Becali, i-au dat mită de 220.000 de euro, din aprilie 2009 pînă în mai, judecătoarei Geanina Terceanu.

Astfel, cei trei sperau să fie declarați nevinovați în "Dosarul Transferurilor", iar DNA a dispus în noiembrie 2015 punerea în mișcare a acțiunii penale față de Cristi Borcea, Ioan Becali și Victor Becali.

Denunțător în dosarul lui Onțanu

Fostul președinte executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea este unul dintre denunțătorii din dosarul primarului sectorului 2, Neculai Onțanu.

Cristian Borcea ar fi intervenit la edil pentru ca un proprietar să beneficieze de retrocedarea nelegală a unui teren, au declarat surse judiciare citate de Mediafax. Primarul sectorului 2 este acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Tratat regește în închisoare

În închisoare, Cristi Borcea, 46 de ani, duce o viață extrem de agitată. Pe lângă problemele de sănătate, omul de afaceri a fost implicat în mai multe scandaluri.

În ianuarie 2016, Adevărul publica un raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din care reieșea că Borcea era tratat foarte bine în închisoare și avea condiții mai bune decât ale celorlați deținuți.

Astfel, la penitenciarul Poarta Albă, Borcea a beneficiat de o celulă cu mochetă, plasmă TV, frigider, calorifer electric, toate pe cheltuiala lui.

În plus, gardienii i-au adus echipamente de fitness și i-au dat o cheie pentru a avea acces la un telefon special instalat, în zona spălătoriei, la care vorbea mult după ce se dădea stingerea. Și chiar dacă nu muncea, lui Borcea îi erau pontate orele de muncă, pentru reducerea pedepsei.

De asemenea, Borcea beneficia și de un număr mai mare de vizite conjugale și la el în celulă erau produse la care alți deținuți nu aveau acces, printre care și parfumuri.

Pe lângă toate aceste probleme cu legea, Borcea are și probleme amoroase. Acesta este acuzat că și-a înșelat soția cu Valentina Pelinel, pe care ar fi lăsat-o însărcinată, și ar putea divorța.

Citește și: Cristi Borcea și metoda "boschetarul" » Cum și-a vândut firma către irakieni și a fraudat statul cu peste 3 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (56)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  05 Aprilie 2016, 01:41

BORCEA ASTA CRED CA E MASON,FACE PARTE DIN TOATE DOSARELE IMPORANTE ALE TARII SI NU NUMAI,ESTE UN MARE HO OHOOTAOOMAN,AR TREBUI SA FIE INCHIS PE VIATA,A FU RAT TOATE TITLURILE SI CUPELE ALEA CU DINAMO SI BADEA

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  04 Aprilie 2016, 19:36
Postat de Al Dreacu pe 04 Aprilie 2016, 19:19

In limba romana nu se pune virgula nici inainte, nici dupa "si".

***! Mai citește o dată explicația!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

872955016126923
Al Dreacu  •  04 Aprilie 2016, 19:19
Postat de moshu_shukaru pe 04 Aprilie 2016, 19:08

În cazul de față, este vorba de o completare. Dacă, prin eliminarea adaosului "și acum", sensul de bază al propoziției nu se schimbă, atunci respectivele cuvinte se pot pune, fie între virgule, fie între paranteze.

In limba romana nu se pune virgula nici inainte, nici dupa "si".

Vezi toate comentariile (56)
Comentează