GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MEDALIE

Bronzul din Auditorium » Simona Pop s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului la Campionatele Europene de scrimă din Elveţia

Simona Pop (cu fața)
Simona Pop (cu fața)

Articol de - Publicat sambata, 06 iunie 2015 20:19

Stîngacea în vîrstă de 27 de ani a cucerit prima sa medalie individuală la o competiție majoră în locul unde au concertat cei mai mari artiști ai lumii, Auditorium Stravinski

Elvețienii nu mai organizaseră de 17 de ani o întrecere mare de scrimă. Și de aceea au vrut ca ediția din acest an a Campionatelor Europene să fie una spectaculoasă. Au ales orașul Montreux și o sală cu una dintre cele mai bune acustici din Europa, Auditorium Stravinski, și locul pe unde trec în fiecare an mari artiști ai lumii muzicale.

Timp de șase zile pe aici vor trece cei mai mari ariști ai scrimei. Într-un peisaj idilic, cu toate sălile Music&Convention Centre dînd spre lacul Geneva, a cucerit Simona Pop prima medalie individuală la o competiție majoră.

Ca pentru orice scrimeră, atunci cînd ajunge pe podium, ziua Simonei a fost una lungă. Una începută de dimineață, cu grupe, pentru că așa e la Europene, și din care Simona a ieșit pe locul al cincilea, poziție ce i-a oferit o calificare direct pe tabloul de 32, sărind peste primul tur.

În prima sa întîlnire a trecut de Dorina Budai din Ungaria cu 15-3. Apoi a avut un meci cu scîntei cu suedeza Emma Samuelsson, de care a trecut cu 15-14. În sferturi de finală, partida care îi asigura medalia, a învins-o pe rusoaica Tatiana Lugonova cu 15-11. În semifinale a dat însă peste campioana mondială en titre Rosella Fiamingo.

Românca a pierdut cu 9-15 și a rămas cu bronzul. O medalie prețioasă, care-i dă aripi. Celelalte românce de concurs nu au ajuns la medalii, Ana Brînză a încheiat pe cinci, Loredana Dinu pe 32, iar Simona Gherman pe 33. Treaba lor nu s-a încheiat în sala cu muzică de la Montreux, marți au concurs pe echipe. Tot, ieri, Radu Dărăban s-a clasat pe 7 la floretă individual.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
titiduru22
titiduru22  •  07 Iunie 2015, 01:23

Nici o veste despre traforaj-viteza ???

bakunin
bakunin  •  06 Iunie 2015, 21:27

Felicitari, Simona!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează