GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INVESTIȚIE

Călin Popescu Tăriceanu a spus tot! Ce plan secret a avut cu Ion Țiriac și Bernie Ecclestone: „Am discutat foarte serios”

Călin Popescu Tăriceanu și „relațiile” sale externe.
Călin Popescu Tăriceanu și „relațiile” sale externe.

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 14:30

Călin Popescu-Tăriceanu (68 de ani), fost prim-ministru al României între 2004 și 2008, în prezent președinte al ALDE, a povestit cum a încercat, alături de Ion Țiriac (80 de ani), găzduirea unei curse de Formula 1 în România. 

Relațiile pe care cei doi le au în jurul influentului Bernie Ecclestone (89 de ani), fostul director executiv din Formula 1, n-au fost însă suficiente pentru ca „Marele Circ” să ajungă și în România. 

„La un moment dat, împreună cu Ion Țiriac, am fost la o cursă sau la un meci de fotbal unde ne-am întâlnit cu celebrul Bernie Ecclestone și am discutat foarte serios cu el problema disputării unei curse de Formula 1 în România. 

Din punct de vedere turistic, cel mai bine ar fi ca acest circuit să se situeze undeva mai aproape de granița de vest, ca să poți să aduci turiști din Ungaria, Austria, Italia, din centrul Europei”, a spus Tăriceanu, mare pasionat de Formula 1, potrivit Prosport.

Călin Popescu Tăriceanu: „O cursă de Formula 1 e un eveniment de PR extaordinar”

„Pentru o țară, un circuit de Formula 1 nu este o activitate care să aducă direct profit. Aduce profit pentru cei care lucrează în industriile de servicii, turism, însă, cursa de Formula 1 este un eveniment de relații publice extraordinar. 

În ziua de astăzi, fără să ai un PR puternic, dacă vrei să te promovezi ca țară, nu ai foarte multe soluții. Dacă vrei să dai o altă imagine a țării tale, trebuie să faci un lucru de genul ăsta, care înseamnă o investiție de, probabil, 150 de milioane de euro. 

Aceste cifre nu sunt scoase din burtă. Am discutat cu organizatorii Marelui Premiu al Turciei de la Istanbul. Și Ungaria a folosit Marele Premiu tot ca un element de promovare a imaginii” - Călin Popescu Tăriceanu

VIDEO. De ce nu investește Țiriac la Dinamo: "Bani am, dar, dacă nu sunt atent, nu-i mai am"

Citește și alte știri de actualitate:

DINAMO. EXCLUSIV De ce nu investește Ion Țiriac la Dinamo: „Bani am, dar, dacă nu sunt atent, nu-i mai am”

Gigi Becali anunță că marea mutare de la FCSB a căzut: „Niște aiureli! Au dat bir cu fugiții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
remarque
remarque  •  02 Mai 2020, 22:34

Noi nu avem un circuit de karting ca lumea. Nu avem nici un circuit moto macar. De un circuit pentru o cupa de marca sau F3 ce sa mai zicem? Nu avem curse notabile nici de raliu sau VTM. Am fost si am ramas modesti la sporturile cu motor. Si acum discutam serios de o cursa de formula I. Si s-a rezolvat asa cum s-a discutat.

raul78
raul78  •  02 Mai 2020, 21:14
Postat de israelianul pe 02 Mai 2020, 17:06

In Romania ar trebui sa construim 3 circuite regionale, daca vrem sa avem si piloti. Cu 500 de milioane de euro, plus ca in 10 ani de zile cred ca recuperezi jumatate si in 20 toti banii..

*** Banii despre care vorbesti, nu sunt semintele pe care le spargi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  02 Mai 2020, 17:54

Va dati seama cat se pricepe acest om la sport. Adevarul e ca intre o cursa de F1 si un meci de fotbal nu prea sunt diferente, dar eu cred ca prostul era la .... un meci de tenis! Plus ca vorbeste numai prostii. Ok, investitie de 150 de milioane de euro, dar ce nu stie prostul e ca trebuie sa dai minim 30-40 de milioane pe an catre F1 pentru a gazdui cursa. Deci, de unde naiba sa-ti acoperi tu paguba si de unde vii cu 40 de milioane every ***in year. Aceasta puslama care a avut 10 sotii, a fost si prim ministru, dar ce ne mai miram cand ajunge un "geniu" ca Tromp presedinte in America!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează