GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

Ce suferinţă!

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2008 00:00

Contra şi-a mascat durerea pricinuită de pierderea tatălui şi a dus-o pe Getafe în "optimile" Cupei UEFA

Cosmin Contra a aflat de decesul tatălui său, Vasile Contra (55 de ani), joi după-amiază, cu patru ore înaintea meciului retur Getafe - AEK Atena (3-0) din "şaiprezecimile" Cupei UEFA. Copleşit de durere, dar conştient că nu s-a găsit încă antidot împotriva cancerului, fundaşul român a decis să intre totuşi pe teren, mai ales că antrenorul formaţiei spaniole, Michael Laudrup, îl anunţase titular. "Voi juca pentru tata!", a spus hotărît Contra.

Integralist, "tricolorul" de 32 de ani a jucat dumnezeieşte şi a fost declarat omul meciului, după ce a dat două pase de decisive şi a marcat un gol din penalty, pe care i l-a dedicat părintelui. "Mă aşteptam ca tata să nu mai reziste, dar oricum a fost foarte dureros. Mi-au trecut multe lucruri prin cap: să mă duc acasă, să iau avionul... M-am gîndit o jumătate de oră şi am decis să fac un meci bun şi să i-l dedic lui. Este modul meu de a-i mulţumi lui tata", a povestit Contra, cu lacrimi în ochi. "Guriţă" va rata duelul de duminică seară, cu Real Madrid.

Explicaţie foto
După golul marcat contra lui AEK, Contra a ridicat mîinile spre cer, în memoria tatălui său

Funeraliile azi
Cosmin Contra s-a întors de urgenţă ieri în ţară alături de soţia sa pentru a participa la funeraliile tatălui său, decedat joi. Extrem de afectat de pierderea suferită, Contra s-a refugiat lîngă mama sa. Acesta nu şi-a putut ascunde durerea, plîngînd la căpătîiul tatălui său. Trupul neînsufleţit al lui Vasile Contra va fi condus astăzi pe ultimul drum, la Timişoara, cu începere de la ora 13:00, la cimitirul "Rusu Şirianu".

Pierderea lui Chivu
Căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, a trecut printr-un moment asemănător cu cel trăit de Cosmin Contra, pierzîndu-şi tatăl la vîrsta de 17 ani. Tatăl actualului interist, Mircea Chivu, a încetat din viaţă în noaptea de 31 mai 1998. Cristi Chivu se afla în cantonament cu FCM Reşiţa, dar ştiind că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, a mers să fie alături de părintele său în ultimele clipe. A doua zi, la doar cîteva ore după producerea tragediei, Cristi Chivu a evoluat în partida FCM Reşiţa - Ceahlăul, 5-1, şi a înscris un gol din penalty, pe care i l-a dedicat tatălui său.

Şi Ronaldo a jucat
Portughezul Cristiano Ronaldo şi-a pierdut tatăl pe 6 septembrie 2005, cu o zi înainte de meciul pe care "naţionala" sa l-a disputat la Moscova, contra Rusiei, în preliminariile CE 2006. Deşi îndurerat după decesul părintelui său, Ronaldo a decis să rămînă la lot şi să joace în acea partidă.

Benitez a rămas la echipă
Tehnicianul spaniol al lui Liverpool, Rafa Benitez, şi-a pierdut tatăl în decembrie 2005. Vestea a primit-o în momentul în care se afla în Japonia, alături de echipă, la Campionatul Mondial al cluburilor. Benitez a decis să nu meargă la înmormîntarea tatălui său, Francisco, preferînd să stea pe bancă la finala turneului. "A fost mai bine pentru mine să mă concentrez la muncă. Din cauza că funeraliile nu au putut fi amînate, am decis să rămîn alături de echipă", a declarat la acea vreme Benitez.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
 •  23 Februarie 2008, 14:44

Fii tare Cosmine!!!!! Dumnezeu sa-L odihneasca, iar tie sa-ti dea puterea de ai implini toate visele pe care le-a lasat neterminate!!!!!!!!

 •  23 Februarie 2008, 12:49

CONTRA suferinta - un jucator care merita sa joace in primera si in echipa nationala - nu degeaba Piturca il convoaca! Un caracter... condoleante Cosmin ... restul e de prisos

 •  23 Februarie 2008, 11:20

ma scuzati,dar tanarul care citeste in clipul tv este mai mult decat penibil.cam greu cu cititul la el,asta ca sa nu mai vbm de dictie,etc.pare rau tolo,da' o da ti in penibil cu d'astea.initial am vrut sa rad,da' nu se poate nene cu analfabetul ala,mi e rusine de rusinea voastra.cam asta

Vezi toate comentariile (13)
Comentează