GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TOP

Cele mai importante evenimente sportive ale anului 2011!

Oţelul a cîştigat titlul pentru prima oară în istorie
Oţelul a cîştigat titlul pentru prima oară în istorie

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 decembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 31 decembrie 2011 14:18

Anul 2011 a fost unul plin de momente memorabile petrecute în sportul românesc. Iată mai jos un top al celor mai importante evenimente ale anului care se încheie

1. Oţelul Galaţi, campioana României la fotbal pentru prima oară în istorie.

Pe 15 mai, la Galaţi, Oţelul cîştiga cu scorul de 2-1 meciul decisiv cu Poli Timişoara şi devenea matematic noua campioană a României, cea mai mare performanţă din istoria clubului.

2. Prima finală de Cupa României dintre Steaua şi Dinamo după 21 de ani.

Cele mai titrate echipe din fotbalul românesc, Steaua şi Dinamo, au aşteptat 21 de ani pentru a se întîlni din nou într-o finală de Cupa României.

Pe 25 mai, la Braşov, Steaua, condusă din tribune de Cosmin Olăroiu şi din teren de Nicolae Dică, a învins cu 2-1 şi a pus capăt unei perioade de 12 ani în care nu a cucerit trofeul.

3. Lucian Bute şi-a păstrat de trei ori centura de campion mondial.

Încă un an pe care Lucian Bute îl încheie neînvins. Pugilistul român a reuşit să cîştige toate cele trei meciuri pe care le-a avut în 2011, două dintre ele înainte de limită, şi speră ca în 2012 să aibă şansa de a unifica centurile.

4. Echipa feminină de spadă a României, campioană mondială şi europeană.

În anul dinaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu şi Anca Măroiu, a cucerit atît titlul european, cît şi pe cel mondial, anunţîndu-se astfel una dintre marile favorite la competiţia din 2012.

5. Accidentarea lui Mihai Neşu.

Pe 10 mai 2011, un incident banal petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna lui Mihăiţă Neşu. În timpul unui duel pentru minge, Alje Schut a căzut peste fundaşul român, care s-a ales cu o vertebră cervicală fracturată. Transportat de urgenţă la spital, fostul jucător al Stelei a fost supus unei intervenţii chirurgicale de mai multe ore, în care i-a fost refăcută vertebra fracturată din zona cervicală, însă fotbalistul de 29 de ani a rămas paralizat, putînd să-şi mişte doar capul şi mîna dreaptă.

6. Dezafilierea Universităţii Craiova şi retrogradarea Politehnicii Timişoara.

2011 a fost un an trist pe două dintre echipele de tradiţie ale fotbalului românesc, Universitatea Craiova, dezafiliată de FRF, şi Politehnica Timişoara, retrogradată iniţial în al treilea eşalon, decizie asupra căreia s-a revenit ulterior, bănăţenii jucînd acum în liga a doua şi fiind mari favoriţi la promovare.

7. Inaugurarea Naţional Arena.

Românii au fost nevoiţi să aştepte pînă în 2011 pentru a avea parte de un stadion la nivelul marilor arene europene. Însă problemele au transformat inaugurarea Naţional Arena într-un fiasco.

8. Arestarea lui Vasile Avram.

Pe 25 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF.

9. Alina Dumitru, pentru a şaptea oară campioană europeană la judo.

În luna aprilie, la Istanbul, Alina Dumitru a reuşit să devină pentru a şaptea oară în cariera sa campioană europeană la judo, categoria 48 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki. Până în ultimul act, actuala deţinătoare a titlului olimpic al probei le-a învins pe Marina Cerniak (Ucraina), Liudmila Bogdanova (Rusia) şi Laetitia Payet (Franţa).

10. Primul Campionat Mondial de gimnastică fără medalie după 30 de ani.

Fară Sandra Izbaşa, care a avut probleme medicale înaintea competiţiei de la Tokyo, şi Marian Drăgulescu, accidentat în calificări, România a încheiat Campionatele Mondiale de gimnastică fără să reuşească să cucerească vreo medalie, lucru care nu s-a mai întîmplat din 1981.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
virgyl
virgyl  •  02 Ianuarie 2012, 13:59

cea mai tare din Carpati este OTELUL GALATI!

ovidiu62
ovidiu62  •  31 Decembrie 2011, 18:34

Tuturor le-a demonstrat Că e şef la antrenat! Visul ne-a îndeplinit Titlul când l-a cucerit! Doamne! ce an am avut, Toată vara am băut Am facut Revelion Cu Oţelul campion Într-o noapte de poveste Când cu plozi şi cu neveste Într-o simplă zi de mai Ne-am simţit cu toţi-n Rai! Nu vom uita niciodată Noaptea aia minunată! La primul campionat Gălăţenii au strigat Din Moldova spre Banat: "Să moară Iancu de supărare Ca la Galaţi e sărbatoare mare!" Nu ne-am mulţumit cu atât Şi pentru c-am vrut mai mult Din Galaţi spre Pietricica Ne-am însoţit toţi echipa Am făcut şir indian Spre cetatea lui Ştefan Şi-am trăit clipe de vis Când pe Steaua am învins! Ia ur(l)aţi

costacurta
costacurta  •  31 Decembrie 2011, 16:16

1.Echipa feminină de spadă a României, campioană mondială şi europeană. Asta e tot ce conteaza.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează