GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADION

Cifrele unei afaceri proaste gestionată de Primăria Bucureşti » Arena Naţională e pe minus la trei ani şi jumătate de la deschidere!

Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 martie 2015 11:54

Arena Naţională n-a reprezentat o afacere pentru Primăria Bucureşti, deşi după construirea acesteia mai multe formaţii şi-au disputat jocurile din cupele europene şi din campionat pe acest stadion.
Încasările din chiriile primite nu au acoperit nici măcar jumătate din cheltuielile de întreţinere. Unul dintre motivele principale pentru care Arena Naţională "nu-şi face toţi banii" este suma prea mare cerută la închirierea stadionului, aproximativ 60.000 de euro pentru un eveniment!

Acesta fiind şi principalul aspect luat în calcul de organizatorii Cupei Ligii, care s-au reorientat şi ar putea programa finala noii competiţii pe stadionul Astrei, deşi Arena Naţională era stadionul pe care toţi şi-ar fi dorit să joace.

În 2013, stadionul a fost închiriat de 37 de ori, iar în 2014 numărul evenimentelor a scăzut pînă la 20, anunţă stiriletvr.ro. "90 de minute de lumini aprinse în stadion, minim, înseamnă plata iluminatul public pe cartierul Pantelimon pentru o lună de zile", spunea în iulie 2011, primarul general Sorin Oprescu.

BILANŢ ANUAL 2011-2014 ARENA NAŢIONALĂ

655763-cheltuieli.jpg

 

SITUAŢIE MULTIANUALĂ 2011-2015
655765-bilant.jpg

Arena Naţională ar fi trebuit să aibă cafenele şi magazine deschise şi atunci când nu sunt meciuri. Spaţiile sunt însă goale. Sistemul e folosit cu succes de stadioanele din străinătate.

"Făcînd evenimente, însă, de tot genul şi tot anul, pe cît posibil banii daţi pe stadion se amortizează mai repede", anunţa primarul, dar de atunci în afară de două concerte, cel mai mare stadion din Bucureşti nu a organizat evenimente din care muncipalitatea să încaseze bani!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (134)
khal_37
khal_37  •  20 Martie 2015, 14:09

Daca nu era Steaua erau falimentari cu tot cu stadion....asa pot soar sa declare insolventa...stadionului.

djeurofighter
djeurofighter  •  20 Martie 2015, 12:07
Postat de samy_forever pe 20 Martie 2015, 11:23

Esti prost de bubui mhascariciule ! Te spargi in figuri pt o singura litera .

Eu sunt prost ma, sau tu!? Te-am facut de ras cu aberatiile tale de "Ausländer" si "EigentuRm". :)))))

samy_forever
samy_forever  •  20 Martie 2015, 11:23
Postat de djeurofighter pe 20 Martie 2015, 08:24

Ce ai tu ma, "Eigenturm"!? :))))))))))))))))))))))))) Mai nou visezi ca ai si turnuri prin Viena, sau mai degraba o casa cu trunulete? :) Se spune "Eigentum" la proprietate, nu "EigentuRm", iar de la "R" la "U" si "M" pe tastatura este o distanta mare ca sa scuze ca ai tastat litera fara sa vrei. Asadar, nici germana nu o cunosti, insa te dai mare "dastept" pe aici. :)) Ba, da pröst mai esti! :)

Esti prost de bubui mhascariciule ! Te spargi in figuri pt o singura litera .

Vezi toate comentariile (134)
Comentează