GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  EVENIMENT

Competiţia Danone Nations Cup amînată din cauza gripei porcine!

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2009 00:00

Finala turneului internaţional Danone Nations Cup (Cupa Danone), ediţia 2009, programată în perioada 8-11 octombrie 2009, în Sao Paolo, Brazilia, a fost amînată din cauza riscurilor potenţiale de contaminare cu virusul gripal AH1N1.

Decizia a fost luata în urma unei analize atente a riscurilor pe care pandemia de gripă le prezintă. Cu toate că situaţia din Brazilia s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, o reuniune de cinci zile, la care ar urma să participe 600 de copii şi un număr similar de adulţi din 40 de tări, prezintă un risc ridicat, indiferent de ţara care o găzduieşte.

Călătoria tuturor participanţilor cu avionul şi alte mijloace de transport presupune contactul cu mii de alţi călători, şi implicit un risc considerabil de a întîlni  purtători ai virusului gripei porcine.

Deşi eforturile umane şi financiare pentru organizarea finalei din acest an au fost însemnate, organizatorii îşi asumă responsabilitatea pentru reprogramarea acesteia în 2010.

Elevii Şcolii Generale din Diniaş, judeţul Timiş, cîştigătorii turneului organizat în România, antrenaţi de profesorul Todorov, trebuiau să meargă la turneul mondial din Brazilia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează