GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPORT PENTRU TOŢI

Competiţii pentru toată lumea » Cele mai importante întreceri sportive ale următoarei săptămîni

Articol de , - Publicat joi, 16 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 15 mai 2013 20:09

Sportul de masă nu mai este un fenomen timid în România. Săptămînal există evenimente dedicate amatorilor.

Gata, nu ar trebui să mai existe scuze! Dacă eşti sportiv amator, atlet, ciclist sau triatlonist, ai la îndemînă, mai ales în sezonul cald, numeroase competiţii la care poţi lua parte. Din pasiune pentru mişcare, din drag pentru natură, din dorinţa de a fugi dintre betoane şi de a scăpa de birouri şi de stres.

Aceste concursuri, deschise în egală măsură sportivilor de performanţă şi celor care poate s-au apucat la 40 de ani de alergat sau de pedalat, se organizează pe tot teritoriul ţării. Cel mai des organizate sînt cursele de alergări (crosuri, semimaratoane) şi de ciclism, dar în următoarea perioadă, în întreaga Românie, vor avea loc competiţii la tenis, baschet şi handbal deschise amatorilor.

Marşul şi Crosul Casiopeea 2013 - 18 mai, Braşov
Sîmbătă se desfăşoară Marşul şi Crosul Casiopeea, manifestări ce vin în sprijinul luptei împotriva cancerului la sîn prin strîngerea de fonduri pentru achiziţionarea de proteze mamare pentru femeile care au suferit o mastectomie.

Înscrierile se pot face direct la locul evenimentului începînd cu ora 8:30 pînă la 9:30 sau pe site-ul www.casiopeea.org. Se aşteaptă 700 de participanţi, iar la start se vor alinia două foste mari sportive, Maricica Puică şi Corina Ungureanu.

Startul se va da la ora 10:00, iar taxa de participare este de 40 de lei. Locul de plecare este Complexul Olimpia de sub Tîmpa.

Cupa Familiei la înot - 18 mai, Timişoara
Amatorii de înot sînt chemaţi sîmbătă, începînd cu ora 14:00, la competiţia organizată la bazinul acoperit din Zona Circumvalaţiunii din Timişoara.

Probele se desfăşoară pe echipe, programul evenimentului incluzînd: ştafetă 2 generaţii (copil-părinte) - 2x25 m, ştafetă o generaţie (soţ-soţie) - 2x25 m, ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului) - 2x15 m. Participanţii pot utiliza orice procedeu de înot. Prezentarea evenimentului se găseşte la timisoara.inot-masters.ro.

Crosul Universitar - 26 mai, Bucureşti
Acest concurs va începe duminica viitoare, la ora 10:00. Se va alerga pe traseul Piaţa Operei (Facultatea de Drept) - Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Parcarea Cora Lujerului.

Cursa îi cheamă la start pe sportivii de mai multe categorii de vîrstă - seniori (peste 20 de ani), juniori (16-19 ani) şi copii (11-15 ani). potrivit organizatorilor, se vor aduna la start aproximativ 3.000 de concurenţi. Cîştigătorii vor primi LCD-uri, laptop-uri, tablete, aparate foto sau mp4 player-e.

Cei care doresc să participe se pot înscrie pînă pe 24 mai la Serviciul Clienţi din cadrul Cora Lujerului sau la Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport al Universităţii din Bucuresti, dar şi în ziua competiţiei, în curtea Facultăţii de Drept, începînd cu ora 8:00.

Săptămîna Sănătăţii - 20-26 mai, Alba Iulia
Oraşul Alba Iulia va avea toată săptămîna viitoare dedicată sportului de masă. Aproape toate sporturile importante îşi fac loc în acest proiect dedicat mişcării şi conservării sănătăţii. Baschet, handbal, fotbal, volei, tenis, alergare, ciclism şi batuka, un fel de aerobic combinat cu dansuri latino. Este dedicat mai mult tinerilor, care vor fi informaţi şi despre regimuri sănătoase de alimentaţie.

Probikers Duathlon Bihor II, Cupa Kings Land - 18 mai, Ineu de Criş
Duatlonul înseamnă alergare şi ciclism, iar la această competiţie distanţele vor fi diferite, pentru a mulţumi cît mai mulţi participanţi. De exemplu, pentru amatori, concursul va avea următoarea desfăşurare: alergare: 5,5 km (5 ture), ciclism 12 km (1 tur), alergare 5,5 km (5 ture). Consursul este organizat chiar în mijlocul naturii, la Ineu de Criş, judeţul Bihor, iar taxele de participare viariază de la 60 de lei, categoria Hobby, la 350 de lei pentru firme. Detalii pe www.probikers.ro

Pe gsp.ro puteţi găsi săptămînal o listă detaliată şi actualizată!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează