GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARESTARE

Condamnatul Dragoș Săvulescu vrea să dea în judecată România, fiindcă a vrut să-l aresteze: „Țară comunistă, fără cultura statului de drept”

Dragoș Spvulescu și soția Angela Martini
Dragoș Spvulescu și soția Angela Martini

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 10:04 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 10:52

Dragoș Săvulescu, fostul acționar al lui Dinamo, spune că vrea să ceară daune pentru că statul român a încercat să-l aresteze și să-l aducă în țară pentru a-și executa mandatul de condamnare definitivă de 5 ani și jumătate. 

  • Context: Fostul acționar al lui Dinamo era în vacanță în Grecia alături de iubită, modelul Angela Martini, a fost prins, dar Curtea de Apel din țara balcanică a refuzat extrădarea lui către România, așa că Săvulescu a putut să se întoarcă în Italia.
  • Dragoș Săvulescu a fost condamnat în România la 5 ani și jumătate pentru complicitate la abuz în serviciu și pentru că a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar retrocedărilor de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.

„Am pierdut bani şi timp, am suferit foarte mult din cauza atacurilor venite din mass-media, care se bazau pe ştiri false. Am suferit daune psihologice, soţia mea nici măcar nu putea dormi şi mânca. Sănătatea noastră, imaginea noastră, viaţa noastră, afacerile noastre au fost afectate. Trebuie să cerem guvernului român să plătească pentru acest prejudiciu grav şi cred că avem multe motive legitime să pretindem acest lucru”, a spus Dragoș Săvulescu, conform Telekom Sport. 

Ce spune soția lui Dragoș Săvulescu: „Am început să țip, fiindcă polițiștii erau îmbrăcați ca cetățeni normali”

+38 FOTO

„Toţi au fost arestaţi, cu excepţia mea. Am ţipat pentru că erau îmbrăcaţi ca cetăţeni normali şi nu credeam că sunt ofiţeri de poliţie. Eram panicată. Nu ştiam cum să ajut. Le-am arătat documentele noastre italiene la secţia de poliţie, dar, pentru că erau scrise în italiană şi engleză, ne-au pus să petrecem noaptea în arest”, a adăugat și fotomodelul Angela Martini. 

Dragoș Săvulescu: „Această țară fostă comunistă nu are cultura unui stat de drept”

„Pe 8 august, stăteam cu prietenii la un restaurant de peşte. Cineva a venit brusc în spatele meu, era poliţist şi m-a întrebat dacă sunt Dragoş Săvulescu. Apoi mi-a spus să-l urmez. A fost o operaţiune imensă de arestare, cu 30-40 de membri ai poliţiei şi cu motociclete ale autorităţilor. 

Mi-au încătuşat bodyguarzii. Legea este clară, deci nu există nicio posibilitate de extrădare. Dacă, în teorie, aş fi ajuns în România, viaţa mea ar fi fost cu siguranţă în pericol, pentru că am devenit un puternic adversar al justiţiei române, după ce m-am confruntat cu o astfel de nedreptate. Acum, simt că predomină sentimentul de dreptate, ceea ce este rar pentru mine, deoarece am trăit sentimente negative despre justiţie până acum, trăind în România.

+38 FOTO

Această fostă ţară comunistă a arătat că nu are încă cultura unui stat de drept. Din această cauză am suferit timp de 16 ani abuzurile autorităţilor, deoarece cazul meu a început în România”, a mărturisit Dragoş Săvulescu.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (58)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  20 Septembrie 2021, 09:00
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 18 Septembrie 2021, 16:31

Pana la urma asta este nivelul Justitiei romanesti. 0 (ZERO). Nimeni nu o baga in seama de parca nu ar exista. Toata Europa isi bate joc de ea. Privesc si ma consternez la deciziile europene care se iau la deciziile magistraturii romanesti. Lista cu condamnati romani ce nu sunt predati autoritatilor romane din alte tarii se lungeste pe zi ce trece. Nici chiar Rep. Moldova nu se sinchiseste. Este bine ca la noi magistratii au salarii frumoase si pensii generoase.

E simplu: sistemul romanesc de justitie COLCAIE de magistrati ceausisti si de copiii acestora. Indivizii astia NU AU CULTURA STATULUI DE DREPT, ei stiu doar sa PARADEASCA la comanda. Savulescu si altii ca el scapa nu pentru ca ar fi nevinovati ci pentru ca procurorii impinsi de sistem la DNA etc sunt incapabii sa faca pe bune un dosar. De-aia si ciobanul e inca in libertate desi dosarul ala cu ANRP si 37 de milioane prejudiciu e clar ca lumina zilei, se asteapta pur si simplu comanda politica si repartizarea "aleatoare" a spetei la un complet de judecata "prietenos". Daca am vrea sa avem justitie ar trebui concediati pe loc toti fostii magistrati ceausisti si toti urmasii acestora, dar o asemenea masura este imposibila dpdv legal acum. Era posibila in 1989 in climat revolutionar, dar cine s-o ia? Apropo, nu vi se pare HALUCINANT ca n-a dat socoteala vreun procuror sau vreu judecator pentru detinutii politici ajunsi pe mana lui Visinescu? Zici ca ii rapea ala de pe strada, nu ca un procuroras bolsevic cerea zeci de ani de munca silnica si un judecator dadea cu ciocanul de lemn si pronunta condamnarea...

leu.mr
leu.mr  •  20 Septembrie 2021, 08:56
Postat de legio.sud pe 18 Septembrie 2021, 15:00

Sistemul a acaparat aceasta țara de-aia nu se face nimic , *** ca asta sunt foarte multe , sistemul nu acționează pt . ca are de scăpat foarte mulți . Poporul asta mai poate fi salvat doar de niște conștiințe foarte curate și intransigente cum existau in anii ‘30 . Speranța ar fii la generațiile tinere …

Din pacate generatiile tinere sint dependente de retelele *** si, in plus, traiesc intr-o lume falsa - corecta politic si feminista. Slabe sperante ca sa poata sa faca ceva

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

visiniujohn
visiniujohn  •  18 Septembrie 2021, 19:17

Acel moment cand tupeul atinge cote maxime

Vezi toate comentariile (58)
Comentează