GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Cornel Penescu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare! Este a patra şi mai aşteaptă încă o sentinţă definitivă

Articol de GSP - Publicat joi, 04 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 decembrie 2014 17:21

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Tribunalul Ilfov la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Fotbal Club 2005", unde e acuzat că a mituit un fost director al ANAF Argeş pentru a favoriza firmele sale.

Penescu a fost găsit vinovat de dare de mită, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată şi instigare la evaziune fiscală, primind o pedeapsă de 3 ani de închisoare, la care s-a mai adăugat un spor de pedeapsă de doi ani. Decizia nu e definitivă, informează HotNews.

De asemenea, fostului finanţator al lui FC Argeş i-au fost interzise multe drepturi, între care şi cea de a ocupa funcţiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială, atît în perioada în care este încarcerat, cît şi încă 5 ani dupp ce efectuează pedeapsa.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat la 4 ani de închisoare şi Gheorghiţă Pieca, administrator al firmei " Fotbal Club 2005". El a fost găsit vinovat de complicitate la dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

MAI MULTE DETALII AICI!

În prezent, Cornel Penescu este închis la Penitenciarul Mărgineni, unde ispăşeste pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare după ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casatie şi Justitie, în septembrie 2013. Pedeapsa a fost dispusă în dosarul în care omul de afaceri a fost găsit vinovat de faptul că i-a dat mita 50.000 de euro fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, pentru a obţine diverse servicii.

În octombrie 2013, omul de afaceri a fost din nou condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul "mită la Garda Financiară". În acest caz, el a fost găsit vinovat ca le-a dat bani unor inspectori pentru a face un control superficial, astfel incât sa nu constatarea neregulile existente si sa nu dea sanctiuni celor doua firme controlate de Penescu, SC Muntenia Aliment SRL si SC Onita SRL.

Dupa condamnarile din 2013, Cornel Penescu mai primit o pedeapsă definitivă, de la judecătorii instanţei supreme. Este vorba despre trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să ajute echipa FC Argeş într-un meci cu Steaua Bucureşti.

Cornel Penescu mai aşteaptă o sentinţă definitiva, de la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia se afla dosarul în care este acuzat, alături de fostul preşedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, de deturnare de fonduri PHARE de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare. În prima instanţă, Penescu a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
sek.91
sek.91  •  04 Decembrie 2014, 18:22
Postat de sek.91 pe 04 Decembrie 2014, 18:19

Cum suna pedepsele astea, 3 luni, 9 luni ... lol. Daca aveam eu 3 firme si faceam ce a facut el cat luam ?

Am citit gresit aia cu 3 luni :)) my bad

sek.91
sek.91  •  04 Decembrie 2014, 18:19

Cum suna pedepsele astea, 3 luni, 9 luni ... lol. Daca aveam eu 3 firme si faceam ce a facut el cat luam ?

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 Decembrie 2014, 17:31
Postat de zecs93 pe 04 Decembrie 2014, 16:51

Cea mai grava a fost aia imediat dupa terminarea meciului Rapid-Fc Arges scor 2-1, reporterul il intreaba: ce veti face acum domnule Penescu ??? iar el cu o fata uimitoare le raspunde: nustiu, cred ca nustiu ce o sa fac, nustiu sa vedem, iar reportera din nou: pai ce ??? pai nustiu :))))))) se poate gasi si pe Youtoube !!! :)))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))

cea mai amuzanta mi se pare mie ca este cand guita pe la toate posturile de sport ca e furat mereu.....desi el ii dadea bani lui Serea sa ne distruga in meciul direct (un arbitru despre care se stia de ani de zile inaintea incidentului ca ia bani). Multe partide au fost cumparate in perioada respectiva, daca ne uitam acum in urma....s-ar putea sa avem niste surprize si sa facem anumite legaturi.....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează