GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

O hartă senzațională: cum arată nivelurile de poluare acum în China, față de perioada fără coronavirus + câte vieți ar fi fost salvate

În China smogul și poluarea aerului era un lucru obișnuit în marile orașe
În China smogul și poluarea aerului era un lucru obișnuit în marile orașe

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2020 19:16

Măsurile drastice de izolare și prevenire împotriva Covid-19 au efecte pozitive în domeniul poluării. În China, țara din care a izbucnit pandemia, poluarea mortală a fost mult redusă, ceea ce înseamnă salvarea vieților a zeci de mii de persoane. 

Un cercetător al Universității Stanford a analizat efectele reducerii de poluare ca urmare a restricțiilor impuse de autorități pentru Coronavirus. El a declarat pentru CNN că între 50.000 și 75.000 de oameni ar putea fi salvați de la o moarte prematură ca urmare a reducerii poluării mortale. 

„Reducerea poluării aerului în China cauzate de această peturbare econimică a salvat probabil de douăzeci de ori mai multe vieți în China decât s-au pierdut din cauza infecției cu Covid-19 în țara respectivă”, a spus cercetătorul Marshall Burke pentru sursa citată. 

Legătura dintre poluarea aerului și decesele premature a fost stabilită în urma unui studiu de 30 de ani în peste 652 de orașe și 24 de țări de pe șase continente. Studiul a constatat că creșterea poluării aerului are o legătură cu creșterea deceselor: cu cât mai mare e nivelul de poluare, cu atât oamenii mor mai repede. 

În China s-au înregistrat 80.894 cazuri de persoane infectate cu Covid-19, din care 3.237 au murit, iar 69.414 s-au recuperat. 

O hartă senzațională: cum arată nivelurile de poluare acum în China, față de perioada fără coronavirus + câte vieți ar fi fost salvate

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Guardian scrie despre brigăzile anti-coronavirus: bio-hackeri, proiecte cu sute de oameni de știință, experți în bio-securitate + ce se întâmplă și în România

Primul site din România propus pentru închidere pentru fakenews-uri despre Coronavirus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează