GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare la 31 de ani de la Revoluție: „Am căutat sacii cu cadavrele soților Ceaușescu! I-au aruncat în Ghencea, din elicopter!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 23:58

Cristian Gațu, 75 de ani, dublu medaliat olimpic, cu argint şi bronz, dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, a acceptat invitația de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia.

Cristian Gațu a povestit un episod incredibil care a avut loc în decembrie 1989, în timpul Revoluției. Fostul mare handbalist era pe atunci șeful dispozitivului armatei de la Ghencea. 

- Cristi, tu ai ajuns să fii șeful dispozitivului din Ghencea de unde a plecat elicopterul!
- Da. M-a sunat generalul Stănculescu pentru că eram șef de dispozitiv la Ghencea. Pe 22 decembrie mi-a spus că o să vină niște persoane, unde să aterizeze elicopterul.

- Înainte să-i ia pe soții Ceaușescu de la București?
- Da, da... Pe terenul mare nu se putea, așa că i-am spus că în spate. „Vin acolo, să deschizi poarta și să vii să te văd". Se trăgea de mult... Când am ieșit pe bulevardul Ghencea era un bloc mare din care în fiecare seară trăgeau cu petarde. A intrat un TAB, un jeep și un Volkswagen. Până am închis eu ușile, mă aștepta doar Stănculescu. Restul se suiseră deja în cele două elicoptere. Nu i-am văzut... Era înainte să plece la Târgoviște! Dar eu nu știam unde se duceau...

- Și la întoarcere?
- În al doilea elicopter erau doi saci. Și pilotul i-a aruncat în Ghencea, în partea din spate, unde eram pe colț cu Armata Întâia. Eu nu știam ce e acolo, în saci...

- Păi, și cadavrele lui Nicolae și Elena Ceaușescu erau acolo?
- Stai așa! În biroul meu erau două fotolii. Stănculescu a venit cu unii, nu-i știam. Atunci pe locul meu a stat ministrul, dar ăsta din fața mea zice: „Spuneți-i lui Gațu să ne dea doi-trei băieți...". Parcă eram un ospătar! O să i-o trag eu odată față-n față, că m-a enervat!

„Și acum merg la biserică și regret că m-am bucurat când a fost împușcat Ceaușescu!"

EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare la 31 de ani de la Revoluție: „Am căutat sacii cu cadavrele soților Ceaușescu! I-au aruncat în Ghencea, din elicopter!”

- Dar cine era?
- Am aflat eu... Gelu Voican Voiculescu! Stănculescu m-a rugat atunci: „Cristiane, dă-ne trei-patru băieți să ducă doi saci". Ăsta, Voican, m-a pus să merg și eu cu ei! Eu atunci nu știam că sunt cadavrele în saci. Am plecat să-i căutăm, dar în curte a început și o rafală de gloanțe... Mi-a fost frică să nu ne omoare! Am căutat noi ce-am căutat, n-am găsit nimic, moment în care am zis: „Lasă-i să-i mănânce ciorile!". Între timp, Laurenţiu Roșu, handbalistul, vorbise cu Stănculescu, recuperase sacii.

- Păi, erau, domne, cadavrele acolo?
- Când a plecat Stănculescu am aflat... L-am întrebat: „E vorba de ei?!". El mi-a făcut semn că da. Și m-am bucurat: bine că i-a rezolvat, bine că i-a omorât! Fapt pentru care și acum mă duc la biserică să-mi cer scuze, că n-am procedat corect.

- Era un val de entuziasm atunci!
- Așa este... I-am zis lui Stănculescu: „Nea Victore, s-ar putea să vină să ne omoare și pe noi dacă o să știe că-s la noi". A luat tancul, a făcut o tură cu mine, a văzut că nu mai e nimic și a plecat.

- Pe Nicolae Ceaușescu l-ai cunoscut personal?
- Doar am dat mâna cu el când ne-a premiat.

„Cadavrele au fost abandonate lângă stadion!"

Trupurile neînsufleţite ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, executaţi pe 25 decembrie 1989, la Târgovişte, au fost pierdute timp de aproape 12 ore pe câmpurile din jurul stadionului Steaua. În cele din urmă, au fost recuperate şi duse la Spitalul Militar. 

Gelu Voican Voiculescu, membru în completul de judecată, a povestit că, împreună cu generalul Victor Atanasie Stănculescu, a luat decizia ca ambele cadavre să fie transportate la Bucureşti cu elicopterul. 

"În momentul când am ajuns pe stadionul Steaua era seară. Trupa de paraşutişti trebuia să aştepte să vină domnul general Stănculescu cu două autosanitare, să preia cadavrele învelite în foi de cort. Tot timpul, paraşutiştii au fost stresaţi că vor fi executaţi, aşa că au hotărât să nu mai aştepte, au abandonat cadavrele lângă un gard şi au plecat"
Gelu Voican într-un interviu pentru Jurnalul Național

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRISTIAN GAȚU

CITEȘTE ȘI:

Organizatorii de la Roma, acuzați de sexism: „În iad cu ei!” » Diferența dintre premiul acordat Simonei Halep și cel câștigat de Djokovic

EXCLUSIV Ion Țiriac, propunerea DECENIULUI pentru Iohannis: „Mâine dimineață dau 30 de milioane de euro!” + Planul gigantic pus la cale

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
2411083568953927
Gabriel Corban  •  25 Septembrie 2020, 08:01

Nu pot sa-mi imaginez ca acest Gatu il regreta pe Ceausescu. Toti care-l regreta inseamna ca au avut aceasi mentalitate fata de popor: ca e normal sa fie umilit asa cum a fost umilit. Domnule Gatu, degeaba performantele dumneavoastra sportive daca nu aveti caracter si simt patriotic. Nu ati avut empatie fata de poporul Roman. Cred ca ati trait degeaba in Romania. Mai bine fugeati in alta tara decat sa ganditi astfel. Familia Ceausescu, cu o singura exceptie, a fost o familie de nemernici pentru romani. Asa cum nemernici sunt si cei care in Parlament trag sforile ca niciodata sa nu fie bine pentru romanii cinstiti, muncitori, intelectuali sau nu, ci numai pentru ei, sa-si indese ei buzunarele din banii saracilor.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  25 Septembrie 2020, 07:09

Numai voi ati aflat abia acum ceea ce defapt stiau toti.

ang3ldev1l2
ang3ldev1l2  •  25 Septembrie 2020, 02:15
Postat de Sorin Gane pe 24 Septembrie 2020, 23:44

EU SUNT SOCAT , CA UNII INCA IL MAI REGRETA PE DICTATOR

Nu-l regreta neaparat nimeni, oamenii doar explica cum au stat cu adevarat lucrurile, sunt doua chestiuni diferite.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează