GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANALIZA APOCALIPSEI

Cu fotbalul românesc la sfîrşitul lumii :) Ce se va întîmplă cu fotbalul nostru pe 21 decembrie 2012?

Fotomontaj: Dan Bucur
Fotomontaj: Dan Bucur

Articol de - Publicat luni, 17 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 decembrie 2012 14:45

La data la care se termină calendarul anticilor, sînt jucători din Liga 1 care îşi serbează aniversarea şi români pe care ultima zi ar urma să-i prindă pe gazon!

Deşi în Liga 1 e pauză, cel puţin doi români vor fi angrenaţi în competiţii pe 21 decembrie. Claudiu Keşeru e anunţat titular în vizita pe care Angers o face la Tours (Ligue 2), iar fostul fotbalist al Jiului, Aristică Cioabă, are meci cu echipa pe care o antrenează în prima ligă din Oman: Saham, locul 2, are deplasare la Al Nahda!

Trei fotbalişti petrec de Apocalipsă
Pe trei jucători din Liga 1 ziua de vineri îi va prinde cu masa plină şi în sărbătoare: Cadu (CFR), Viera (Pandurii) şi Predescu (Bistriţa) sînt născuţi chiar pe 21 decembrie! Şi nu e chiar neobişnuit dacă ne gîndim că din fotbalul mondial vor mai desface cadouri şi Fetfatzidis (Olympiakos), Zaccardo (Parma), Mane (Getafe) sau Calatayud (Mallorca)

În dreptul căpitanului portughez al clujenilor, care va împlini 32 de ani, mai există două amănunte legate de numărul 21: a debutat în prima ligă portugheză chiar la 21 de ani (Pacos Ferreira) şi a marcat primul gol în Primeira Liga pentru o victorie cu 2-1 (Boavista)!

Predescu şi Petrescu urăsc mayaşii
Pentru ivorianul Viera (26 ani), anul în curs e emblematic: în 2012, la Pandurii, a suferit cea mai drastică înfrîngere (0-4 cu Petrolul) şi a obţinut cea mai clară victorie (6-2 cu U Cluj) din carieră!

Dorit la Dinamo, Cornel Predescu (25 ani) se roagă poate cel mai mult dintre cei trei aniversaţi ca mayaşii să fi greşit calculul şi măcar primăvara să-l prindă în "Ştefan cel Mare". La fel de înverşunat e şi Dan Petrescu, probabil: aniversarea de 45 de ani pică a doua zi după sfîrşitul lumii!

Pok-a-Tok , fotbalul sîngeros al mayaşilor
Deşi pare greu de crezut, acum cîteva mii de ani se practica în zona Americii Centrale un joc ce stă, se pare, la baza tuturor sporturilor care folosesc mingea şi poarta. La Copan (Honduras), arheologii au descoperit probabil primul teren de fotbal al umanităţii.

Aici, mayaşii, atît bărbaţi cît şi femei!, echipaţi cu genunchiere şi căşti, oficiau fotbalul ca ritual. Pok-a-Tok era o combinaţie de fotbal şi baschet, la care asistau mii de spectatori, iar la finalul căruia căpitanul echipei învinse era sacrificat în cinstea zeilor.

"Naţionala" a pierdut pe 21 decembrie!
În această dată atipică pentru un meci internaţional, "tricolorii" au jucat o singură partidă de fotbal în istorie. Se întîmpla în 1991, "amical" în Egipt, pierdut cu 1-3 în faţa a 20.000 de spectatori, Dorinel Munteanu marca singurul gol al "naţionalei". Au debutat atunci în prima reprezentativă Mihali, Constantinovici sau Viorel Ion. Peste 3 zile, în Ajunul Crăciunului, s-a jucat şi revanşa: 1-1!

Ce se întîmplă dacă totuşi vine Apocalipsa :)
- Dinamo rămîne pentru totdeauna în pregătiri de Liga Campionilor
- George Copos lasă un bilet cu numărul contului în care viitoarele civilizaţii să-i returneze banii investiţi la Rapid
- MM Stoica postează pe facebook: "Nu-i nimic, împreună spre Apocalipsa 24!"

7 "apocalipse" au fost prevăzute doar în ultimii trei ani

544908-sfarsituri-de-lume.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
dtdr
dtdr  •  17 Decembrie 2012, 22:13

Nu va speriati, PENTRU FOTBALUL ROMANESC 21 DECEMBRIE-I IN FIECARE ZI. Numai CHIORII care-l conduc nu vad asta !

costibb
costibb  •  17 Decembrie 2012, 19:37
Postat de ovidiu_3003 pe 17 Decembrie 2012, 16:03

Antrenotul mediocru Dan Petrescu este pe 22 decembrie ...e invatat cu iarna de aceea ii place la rusi

sa-i tragi apa din bat lui dan petrescu.;)

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Decembrie 2012, 16:03

Antrenotul mediocru Dan Petrescu este pe 22 decembrie ...e invatat cu iarna de aceea ii place la rusi

Vezi toate comentariile (8)
Comentează