GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZVĂLUIRI

"Cum să vreau să-l omor pe Johan? Era Dumnezeu!" » Povestea agresorului lui Cruyff spusă de cel mai bun prieten al acestuia

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2016 16:05

Probabil că numele Carlos Gonzalez Verburg nu vă spune nimic, dar marinarul spaniol e protagonistul unui moment care a avut un impact major în istoria fotbalului.

Personajul în cauză este cel care, în 1977 a intrat cu forța în casa lui Johan Cruyff și i-a pus un pistol la tâmplă olandezului. El Pais oferă povestea agresorului lui Johan Cruyff. 

Un tip introvertit, care fuma "iarbă"

Carlos a lucrat mulți ani în Rotterdam, fiind unul dintre numeroșii spanioli care căutau un viitor mai bun în altă țară. "Mi-a zis că se duce în Olanda, dar înainte de asta trece prin Barcelona, pentru că are ceva de făcut acolo. Era un tip introvertit, foarte tăcut. Mi-amintesc că am vorbit un pic despre fotbal atunci. Lui Carlos nu-i plăcea fotbalul în mod special, deși jucase puțin în Olanda și-l cunoscuse, nu știu în ce circumstanțe, pe Rinus Michels (fotbalist și antrenor olandez decedat în 2005)", povestește  Raimundo Calvino Garrido, un prieten apropiat al agresorului.

Carlos era fan Real Madrid și Ajax Amsterdam. Raimundo continuă povestea: "A vorbit atunci cu o neobișnuită amărăciune și admirație despre Cruyff. «Acel mucos - (așa îl numea Carlos, care era cu 16 ani mai mare decât Johan)- e cel mai bun fotbalist din lume și noi nu am realizat nimic»".

Carlos trecea prin cea mai dificilă etapă din viață, se despărțise de soție, fuma «iarbă» în exces, toată ziua. Nu ducea lipsă de bani, pentru că provenea dintr-o familie înstărită.

coșmar pentru cruyff

În vara lui '77, Carlos a sunat la ușa familiei Cruyff. Era ora 21:30. Carlos știa că Rinus Michelis era cazat la hotel Sofia din Barcelona, așa că a păcălit-o pe Danny, soția lui Cruyff, care i-a deschis ușa, spunându-i că are să-i transmită un mesaj lui Johan, din partea acestuia. Imediat cum a intrat în casă a început coșmarul pentru familia Cruyff. L-a legat de un scaun pe fotbalistul Barcelonei, i-a pus bandă adezivă pe gură și pe ochi și i-a pus un pistol la tâmplă. A legat-o și pe soția acestuia, Danny, și a somat-o să rămână la podea. Cei trei copii ai cuplului erau în camerele lor.

Conform celor spuse de Cruyff în 2008, când a vorbit la Radio Catalunia și în L'Equipe pentru prima dată despre acest coșmar, soția lui s-a putut dezlega și a ieșit fugind să alerteze vecinii. La vremea aceea, La Vanguardia scria că Danny reușise să-i ia arma lui Carlos, profitând de neatenția acestuia.

Agresorul a încercat să fugă în acel moment, s-a ascuns în garaj, dar a fost înconjurat de vecinii familiei Cruyff. A fost arestat, iar în închisoare a fost bătut crunt de alți 4 deținuți. A petrecut câteva săptămâni în spital.

E cunoscut faptul că Johan Cruyff a refuzat să meargă la Mondialul din '78 din cauza acestui incident, invocând faptul că nici el, nici familia lui nu se simțeau în siguranță.

"Cum să vreau să-l omor pe Cruyff? Era Dumnezeu!"

Raimundo, prietenul agresorului lui Cruyff, povestește că acesta n-a știut să explice niciodată de ce a încercat să-i facă rău olandezului.

Raimundo:
Carlos, chiar ai vrut să-l răpești pe Cruyff? Te-ai dus la Barcelona cu ideea să-l omori?

Carlos: Cum să-l omor? Cruyff era Dumnezeu!

El Pais scrie că agresorul nu a stat mult timp în închisoare. Și-a revenit după bătaia încasată acolo, fiind ajutat de Rafael Gonzalez Adrio, o rudă îndepărtată.

Rafael Gonzalez Adrio, fost jucător de baschet la Barcelona și Real Madrid, a devenit, cu timpul, un ortoped de prestigiu, șef al serviciilor medicale la Barcelona timp de 18 ani și unul dintre doctorii de încredere ai lui Johan Cruyff.

Carlos Gonzalez Verburg a murit în septembrie 2014.

sursa: El Pais

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ottobraun
ottobraun  •  29 Martie 2016, 17:07

el a inventat fotbalul , am prezis asta acum 3 zile!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează