GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUNIORI

Cupa ProLuceafarul si povestile sale frumoase

Pustiul cu tricou albastru se numeste Catalin Hildan jr. si este un luptator, la fel cum era si unchiul sau, regretatul mijlocas al lui Dinamo (Seven Stars - DimSoft 0-8) +5   FOTO
Pustiul cu tricou albastru se numeste Catalin Hildan jr. si este un luptator, la fel cum era si unchiul sau, regretatul mijlocas al lui Dinamo (Seven Stars - DimSoft 0-8)

Articol de - Publicat duminica, 24 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 23:33

Termometrele au aratat 38 de grade, dar nu a contat. Daca nu stateai la umbra, soarele-ti taie respiratia, dar nu a contat. Asta vineri si simbata. Duminica, a plouat de a rupt. Dar nu a contat! La Buftea, s-a jucat week end-ul acesta Cupa ProLuceafarul la juniori 2003 si 2002, iar tot ce a contat a fost fotbalul.

Zulufii lui David zboara la o cursa pe extrema, iar Enzo parca joaca tot timpul cu zimbetul pe buze. Sint doi pusti mindri de echipa lor, Dimsoft! Portarul celor de la Scoala Danilescu plinge dupa un gol primit, dar la final va zimbi caci a iesit invingator! Pe terenul alaturat se incalzeste viitorul lui Dinamo. Goalkeeperii sint cam dolofani, dar iar nu conteaza! Pe cei din Vaslui sau pe cei din Galati ii recunosti de la o posta. Au echipament identic cu al seniorilor! La fel pustii de la Academia Hagi!

Micutul pianist si golul sau fabulos!

Baza de la Buftea a fost colorata zilele acestea. De zimbete, de bucuria golulului, de lacrimile ratarilor. Daca stai pe margine pleci cu tolba plina de povesti. Niculae are 8 ani. A venit la teren in echipament de joc si cu o sapcuta dichisita pe cap. Ti-l poti imagina pe micul Stefan Dobay, la 8 ani,  venind catre terenul de joc. "El impaca fotbalul cu pianul, este un mic artist". Peste citeva zeci de minute, pustiul isi face o minge pe dreptul si prinde un sut fenomenal. Gooooool! "Ai marcat superb", ii spune cineva la final. "Multumesc", raspunde politicos!

El este Catalin. Catalin Hildan jr!

Un bunic ii zice nepotelului sau aflat la incalzire: "O sa vezi ca nu-ti mai zic nimic azi". Eternul conflict intre tatii, bunicii si chiar mamele de pe margine, care se simt mai antrenori decit antrenorul, si sufletul micutilor din teren, ravasit de emotie si de efort. Catalin, caci asa-l cheama pe pusti, ii ceruse bunicului sa nu-i mai dea sfaturi, sa-l lase sa joace cum stie si crede el ca e mai bine! Pentru virsta lui, are un fizic frumos, iar in meci a pus suflet, a fost un luptator. Ca unchiul sau, care-l vegheaza din ceruri si al carui nume-l poarta: Catalin Hildan!

Filip i-a lasat masca pe francezii de la PSG

Filip a luat o minge pe cont propriu, a intors 4 adversari intr-o cursa in viteza, a pendulat ca la carte si a sutat anulindu-i portarului pina si gindul de a plonja. Un gol superb marcat in poarta celor de la CFR Cluj, o echipa caracterizata simplu: excelenta! Si in jurul lui Filip se tes povesti frumoase. Anul trecut se afla cu echipa sa, DimSoft, intr-un stagiu de pregatire la Paris, la baza sportiva a celor de la PSG. 4 antrenori francezi supravegheau antrenamentul micutilor bucuresteni. Pe linia de 16 metri erau asezate, in linie, 3 mingi in partea stinga si 3 in partea dreapta. Filip s-a pozitionat in centru si le-a lovit! 3 cu stingul, 3 cu dreptul. Fara diferente. "N-am mai vazut asa in ultimii 5 ani aici", a exclamat unul dintre francezi uluit de talentul romanului! Mama sa, Ruxandra Dragomir, presedinta Federatiei Romane de Tenis, l-a urmarit simbata de pe margine, cind DimSoft a batut cu 4-1 Academia Hagi! Si a avut de ce sa fie mindra.

Vineri si simbata termometrele au aratat 38 de grade, dar nu a contat.  Duminica, a plouat de a rupt. Dar nu a contat! Tot ce a contat a fost fotbalul jucat de acesti copii minunati!

PS. Finalele s-au jucat luni:

La 2002 (au participat 32 de echipe): Eliade (antrenata de Dan Chilom, realizator alaturi de Dan Bara al emisiunii Pariori.ro de la radioGSP) - CFR Cluj 1-3 (0-0)

La 2003 (au participat 32 de echipe): Sportul - Academia Gica Popescu 2-3

Golgeter la 2002: Filip Dragomir (DimSoft - echipa clasata pe locul 5)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
leviszilagyi
leviszilagyi  •  25 Iunie 2012, 01:02

Mult succes in fanala de la 2002 micilor CFR-isti!!!!! Bafta baieti!!!!

nesv1234
nesv1234  •  25 Iunie 2012, 00:56

Aha, v-ati adus aminte ca avem si juniori?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează