GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STEAUA

Curtea Supremă a făcut publice motivările condamnărilor din Dosarul "Valiza" » Judecătorii: "Gigi Becali e artizanul fermentaţiei corupţiei"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 ianuarie 2014 17:49

Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă a motivat condamnările din Dosarul "Valiza".

Cei 5 oameni care au judecat au fost: Livia Stanciu (preşedinte), Francisca Marica Vasile, Săndel Lucian Macavei, Ionuţ Mihai Matei şi Rodica Cosma (judecători).

"Fapta inculpatului Piţurcă Victor de a se implica direct în perfectarea unui antecontract de vînzare-cumpărare în formă olografă, în care se atesta în mod nereal - sub semnătura sa în calitate de martor - executarea înscrisului în luna aprilie 2008, deşi acesta a fost realizat mult mai tîrziu, în 20 mai 2008, reprezintă acte concrete de ajutorare a inculpaţilor Becali George şi Sponte Teia, comise în scopul de a îngreuna urmărirea penală declanşată împotriva acestora şi exonerarea de la o posibilă răspundere penală, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de favorizarea infractorului în legătură directă cu infracţiunea de corupţie prev. de art.264 Cod penal raportat la art.17 alin.1 lit. a din Legea nr.78/2000," au motivat judecătorii conform evz.ro.

Potrivit sentinţei definitive, referitor la tratamentul sancţionator ce urmează a-i fi aplicat lui Victor Piţurcă, "instanţa de recurs apreciază că raportat la natura, gravitatea faptei comise, rolul şi contribuţia avută în desfăşurarea activităţii infracţionale, precum şi la comportamentul procesual nesincer al acestui inculpat, o pedeapsă de 1 an închisoare este aptă să realizeze scopul preventiv educativ prevăzut de art. 52 Cod penal". 

Judecătorii despre Becali: "Nu are respect faţă de lege şi autorităţi"


Completul de 5 judecători îl caracterizează pe Gigi Becali ca fiind "artizanul fermentaţiei corupţiei" pentru felul în care a încercat să-şi cumpere adversariii din campionatul de fotbal, se precizează în motivarea din Dosarul "Valiza".

"Darea de mită reprezintă forma corupţiei active, "fermentul corupţiei", acela care dă mită fiind la fel de vinovat ca şi mituitul, mituitorul fiind de cele mai multe ori iniţiatorul actelor de corupţie.

Această infracţiune este în strînsă legătură cu infracţiunea de luare de mită, denumită în literatura de specialitate "corupţie pasivă"," este precizat în motivarea Curţii Supreme.

Completul de 5 judecători a constatat că Becali" a urmărit prin "mijloace nesportive" să cîştige o competiţie internă, nu prin propriile eforturi sportive, exclusive ale clubului pe care-l patrona, ci prin implicarea altor echipe de fotbal, în speţă - echipa C.F. "Gloria 1922 Bistriţa", cu care era într-o competiţie directă în campionatul Diviziei A de fotbal.

Miza o reprezenta posibilitatea ulterioară a echipei "Steaua Bucureşti", patronată de inculpatul Becali George, de a se califica şi de a participa în competiţia europeană de fotbal intercluburi "UEFA. Champions League", sezonul 2006-2007, participare care ar fi adus clubului de fotbal Steaua Bucureşti şi principalului său acţionar - inculpatului Becali George -importante venituri financiare".

 

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (84)
bimbi79
bimbi79  •  17 Ianuarie 2014, 10:30
Postat de stiintza4ever pe 16 Ianuarie 2014, 19:03

Le simplifici ca sa fii superficial, sa privesti cu ochelari de cal ca sa nu extinzi discutia. Vrei sa spui ca "TOTI dam pt ca respectivul sa-si faca treaba mai bine... pt ca daca nu am da nu si-ar face-o bine, ar face-o prost, adica am pierde noi din cauza lui sau din cauza celor care ii dau lui ca sa-si faca treaba el prost. Asa ca suntem obligati sa dam, nu am vrea sa dam, dar trebuie pt ca numai daca dam noi oamenii isi fac treaba cum trebuie si cand trebuie. E nevoie sa dam" Vai de capul vostru.

E ultima data cand iti raspund, nu merita efortul... Du-te la medic si fa-ti analizele fara sa dai spaga... Sa vezi ce rezultate vei avea...

stiintza4ever
stiintza4ever  •  16 Ianuarie 2014, 19:03
Postat de bimbi79 pe 16 Ianuarie 2014, 17:24

Se vede ca esti oltean: te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta. In loc sa simplifici lucrurile, le amplifici. Treaba cu medicul e clara: indiferent care e problema TOTI dam pt ca respectivul sa-si faca treaba mai bine. ATAT ! E destul de simplu pt tine ? Asa si aici Becali a VRUT sa dea ceva pt. ca U Cluj sa-si faca treaba mai bine. Atat ! Macar acum ai inteles ?

Le simplifici ca sa fii superficial, sa privesti cu ochelari de cal ca sa nu extinzi discutia. Vrei sa spui ca "TOTI dam pt ca respectivul sa-si faca treaba mai bine... pt ca daca nu am da nu si-ar face-o bine, ar face-o prost, adica am pierde noi din cauza lui sau din cauza celor care ii dau lui ca sa-si faca treaba el prost. Asa ca suntem obligati sa dam, nu am vrea sa dam, dar trebuie pt ca numai daca dam noi oamenii isi fac treaba cum trebuie si cand trebuie. E nevoie sa dam" Vai de capul vostru.

xhthu
xhthu  •  16 Ianuarie 2014, 17:46
Postat de scorpionul1923 pe 16 Ianuarie 2014, 12:53

Clubul infractorilor. Nu numai conducatorii sunt condamnati/urmariti penal/ anchetati. Chiar si suporterii au o gandire de infractori. Dovada? A se citi comentariile aberante de la acest articol privind o motivare de condamnare. A Curtii Supreme! In complet de 5(cinci) judecatori! Dar ce sa stie latraii de profesie despre ce vorbesc? Vai mama noastra unde am ajuns. Daca si o decizie de Curte Suprema in complet de 5 este "judecata" de "cunoscatorii de tastatura"...Nici un pic de respect, de logica elementara, de bun simt "nativ"(nu educat in familie sau scoli)...Asta e...ne meritam soarta!

cap de pluta ,curtea suprema e formata din oameni ca si tine,care pot fi prosti ca si tine ,sau corupti .desi inclin sa cred ca e a doua varianta la ei

Vezi toate comentariile (84)
Comentează