DIVERSE  ·  PANDEMIE

EXCLUSIV. VIDEO Dan Savenco, handbalistul ajuns polițist, face mărturii uluitoare din Ferentari: „Un șobolan mi-a trecut peste picior, era cât o pisică” + coleg de patrulă cu „Gargamel”

Dan Savenco a rememorat experiența pe care a trăit-o în postura de polițist.
Dan Savenco a rememorat experiența pe care a trăit-o în postura de polițist.

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 12:04 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 13:10

Dan Savenco (34 de ani), pivotul echipei de handbal de la Dinamo, a trecut printr-o reconversie profesională în timpul pandemiei de coronavirus. Legitimat la CS Dinamo, club care aparține de Ministerul de Interne, acesta a fost trimis în stradă, îmbrăcând timp de câteva săptămâni uniforma de polițist.

Invitat la GSP Live, Dan Savenco a rememorat experiența pe care a trăit-o în noua postură, oferind detalii brutale despre zona în care a fost repartizat: Aleea Livezilor din București, situată în cartierul Ferentari din Capitală. 

„A fost un șoc, inițial am crezut că e o glumă când ni s-a spus că vom merge în stradă. Urma cel mai important meci al carierei, cu PSG, nu știam la ce să mă aștept. Ni s-a spus să mergem la Secția 24, nici măcar nu știam unde e.

Nu mă mai urcasem niciodată într-o mașină de poliție. La prima intervenție, când am văzut promptitudinea cu care se intervine, am coborât cu picioarele pe pământ și n-a mai fost deloc o glumă. (...) Explozia de adrenalină din corp a fost ceva ce nu mai trăisem până atunci. Nu pot s-o compar cu nimic altceva, nici cu meciurile pe care le-am jucat.

Ce am găsit în Aleea Livezilor din Ferentari? Ceva ce mi-aș dori să nu mai găsesc pe nicăieri! Eu nu văzusem nici în filme așa ceva. Mi-a trecut un șobolan peste picior. Când l-am văzut, am crezut că e pisică. Era foarte mare, dar era liniștit, era în treaba lui, nu deranja pe nimeni”, a declarat Savenco, la GSP Live.

Savenco, coleg de patrulă cu „Gargamel”

La secția de Poliție din Ferentari, Dan Savenco a fost coleg cu „Gargamel”, vestitul polițist care-și desfășoară activitatea în Ferentari de mai bine de 25 de ani. 

„Am avut o experiență cu vestitul «Gargamel». Colegul meu de patrulă m-a luat și m-a plimbat prin jur. E o experiență cu care n-ai șansa să te întâlnești de multe ori în viață, mai ales în calitate de sportiv. 

Eram pe tură cu «Gargamel», am primit sfaturi. Totuși, oricâtă teorie ai ști, e greu s-o pui în practică când te vezi în locul acela”, a mai spus Savenco.

Citește și alte știri de actualitate:Violeta Alexandru a mers în control fără să anunțe la o instituție. Surpriză totală, nimeni nu era la birou
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Polona Hercog
Digi 2
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1