GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALAȚI

4 persoane acuzate de ucidere din culpă în cazul copilului de 10 ani care a murit la Galați, după ce o bucată de beton s-a prăbușit peste el

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 20:41 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 21:01

Pe 24 aprilie 2021, un copil de 10 ani, care participa la o competiție sportivă pe stadionul „Dunărea” din Galați, a murit după ce o bucată de beton a căzut peste el. Acum, la aproape un an de la tragedie, s-au luat primele decizii din partea anchetatorilor.

Imediat după decesul băiatului, IPJ Galați a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Însă abia acum procurorii au formulat primele acuzații oficiale. Astfel, 4 persoane vor fi cercetate și vor fi trimise în judecată pentru ucidere din culpă.

Este vorba despre Fundația Sportul Gălățean, ca persoană juridică, președintele acesteia, Florin Mirea, Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din care făcea parte copilul ucis, și Tiberiu Grosu, organizatorul competiției, anunță viața-liberă.ro.

Nu au respectat măsurile de prevedere pentru desfăşurarea unei activităţi, respectiv turneul de fotbal „Cupa Iepurașului”, punând, în perioada 23.04.2021 – 24.04.2021 la dispoziţia A.C.S.S. Galaţi (în baza unui protocol încheiat anterior), în vederea folosirii cu titlu gratuit, stadionul Dunărea 2, proprietatea municipiului Galaţi, pe care îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24.04.2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare, şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul

- Decizia Tribunalului Galați

Vezi și: 

A murit Petre Ivănescu, dublu campion mondial alături de naționala de handbal a României
DECES
A murit Petre Ivănescu, dublu campion mondial alături de naționala de handbal a României
Doliu în sportul românesc » A murit Constantin Chițigoi, unul dintre marii voleibaliști ai României
DECES
Doliu în sportul românesc » A murit Constantin Chițigoi, unul dintre marii voleibaliști ai României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
108779877311497
George Ionescu  •  03 Aprilie 2022, 10:56

...ce tragedie ...te infiori ...cum de nu erau toalete ecologice pe stadion ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează