GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MTS

Demiterea fără explicaţii » Elisabeta Lipă a eliberat-o din funcţie pe Carmen Tocală fără să ofere un motiv

Elisabeta Lipă se află la șefia MTS din noiembrie 2015
Elisabeta Lipă se află la șefia MTS din noiembrie 2015

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2016 00:00

Luni seara, ministrul tineretului şi sportului a decis să încheie colaborarea cu secretarul de stat pe probleme de sport.

Elisabeta Lipă a semnat ordinul de eliberare din funcţie pentru Carmen Tocală, cea care s-a aflat în conducerea instituţiei din vara lui 2012, odată cu numirea Guvernului Victor Ponta.

- Doamna ministru, ce s-a întîmplat cu Carmen Tocală?
- Nu s-a întîmplat nimic.

- De ce aţi eliberat-o din funcţie?
- Nu s-a întâmplat nimic. Nu m-am certat cu ea, o respect în continuare... Pur şi simplu, s-a întâmplat.

- Trebuie să existe totuşi o explicaţie pentru eliberarea din funcţie a unui secretar de stat?
- Nu există nicio nemulţumire de niciuna din părţi. Au fost nişte discuţii, mi-a spus de cîteva ori că ar vrea să plece, să facă altceva...

- Deci solicitarea a venit din partea lui Carmen Tocală?
- Nu pot spune aşa ceva.

- Atunci din partea dumneavoastră!
- Mandatul meu e prea scurt ca să dau explicaţii. Eu ştiu doar că trebuie să termin ceea ce mi-am propus. Să las ceva în urma mea.

- Şi cine o va înlocui pe Tocală?
- Va veni Narcisa Lecuşanu.

- Ce o recomandă pe Lecuşanu pentru această funcţie?
- E tânără şi o recomandă performanţa, experienţa de la federaţia de handbal şi faptul că cunoaşte problematica sportului.

Schimbarea vine de la Guvern!

Motivul pentru care ministrul TS a renunţat atât de neaşteptat la Carmen Tocală pare să aibă legătură cu Palatul Victoriei.

"Ordinul de schimbare a secretarului de stat pentru sport a venit direct de la Cancelaria prim-ministrului Cioloş, iar Lipă s-a executat rapid. De aceea, nici nu poate explica această decizie", a declarat pentru Gazetă o persoană din anturajul ministrului Lipă.

Sursa a mai declarat că ministrul i-ar fi cerut lui Tocală să-şi dea demisia pentru a putea să-şi formeze propria echipă, dar aceasta ar fi refuzat argumentând că ea nu are nicio obligaţie faţă de vreun partid politic.

Lecuşanu, "vice" la FR Handbal

În vârstă de 39 de ani, fosta handbalistă Narcisa Lecușanu a fost vicecampioană mondială cu echipa națională a României în 2005 și câștigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formația Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2007. Ea ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Federației Române de Handbal.

"Înţeleg că noul ministru trebuie să-şi facă propria echipă. Plec cu convingerea că am reuşit să dezvoltăm baza pentru viitorii performeri şi că se vor pune în practică proiectele pentru sportul de masă"
Carmen Tocală

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a spus ADEVĂRUL! Prima reacție despre divorțul de Reghecampf


Comentarii (8)
1392967870720326
Silvana Peng  •  04 August 2016, 10:31

Nu cred ca Romania are in afara de Alexoi (care spune atat cat i se permite),macar un singur jurnalist sportiv care sa fie capabil sa indrazneasca sa investigheze, sa cunoasca si sa expuna publicului larg ce se petrece, de ce se petrece, cine trage sforile si cine sunt beneficiarii dezastrului creat de decidentii FRG in gimnastica romaneasca de performanta . Nu exista in Romania un jurnalist sportiv care sa deranjeze cu intrebari groparii gimnasticii romanesti. Din ce motiv se acopera cu atata talent mizeria si lipsa fair-play-ului si nu exista transparenta in nimic , poate stiti toti, doar eu nu. Hai sa acoperim si frauda FRG si abuzurile si sa nu intrebam unde sunt cele 5 milioane de euro din gimnastica romaneasca de performanta , si nici sa nu ne intereseze cand, cine si cum raspunde de esec si dezastrul produs cu buna stiinta de Adrian Stoica, presedinte FRG !

ioanadrag
ioanadrag  •  25 Februarie 2016, 12:52

(continuarea comentariului de mai jos).... 3. Elisabeta Lipa se asteapta ca oamnenii sa creada ca premerul Dacian Ciolos, la toate problemele actuale ale Romaniei, are timp sa ceara demiterea Secretarului de Stat al MTS!!!! Nu are probleme mai serioase dl. Ciolos decat sa inlature din functie o persoana care s-a dovedit capabila in numeroase ocazii? Mai mult decat atat, Elisabeta Lipa insinueaza indirect faptul ca dl. Ciolos ar fi avut functia aceasta promisa, altfel nu se explica oridinul venit de sus pentru eliberarea de catre doamna Tocala a functiei de Secretar de Stat in MTS! Este cineva care chiar crede aceasta ineptie a Elisabetei Lipa????? Sa va spun ca in momentul in care demisia doamnei Tocala a ajuns la cabinetul dl. Ciolos, cei de acolo au sunat pentru a cere detalii despre aceasta decizie si nici pana acum demisia nu a fost semnata (dupa 4 zile)! Daca acest ordin ar fi venit de la premier, asa cum sustine Elisabeta Lipa, este normala aceasta reactie a celor din cabinetul dl. Ciolos? Nu stiu daca domana Tocala va mai fi sau nu Secretar de Stat al MTS, dar ce stiu este ca e pacat ca “marea” Elisabeta Lipa sa fie in continuare la conducerea acestui minister, sa provoace, prin lipsa ei de profesionalism, plecarea unor oameni capabili care nu fac altceva decat meseria lor. Singura problema a acestor Oameni e ca sunt incomparabil mai buni decat domnia sa si ca ocupa functii vizate de aceasta!

ioanadrag
ioanadrag  •  25 Februarie 2016, 12:50

Ca persoana din interiorul fenomenului, doresc sa fac cateva precizari si sper ca acestea sa ajunga auzite, intrucat la acest nivel de inalte functii in stat cei implicate fie nu o sa le recunoasca, fie nu o sa le mentioneze (din respect pentru institutie). Insa eu pot si vreau sa le fac auzite, pentru ca m-am saturat sa tot aud ce mare campioana a fost ELisabeta Lipa, in conditiile in care ca Ministru, dar mai ales ca om este exact opusul: 1. Elisabeta Lipa de cand a venit la conducerea ministerului nu a facut altceva decat SA TIPE si sa insulte angajatii. Doamna Carmen Tocala nu a fost scutita de acest tratament, fiind in repetate randuri agresata verbal fara nici un motiv intemeiat. Atmosfera de lucru creata este una in care angajatii nu isi mai doresc sa lucreze! 2. Elisabeta Lipa nu este profesionista: - ii pune pe angajatii ministerului sa realizeze diverse documente si rapoarte fara logica, pentru ca, in momentul efectuarii lor dupa indicatiile sale, sa isi idea seama ca nu au nici un sens! - respinge proiecte venite din partea doamnei Tocala, pe motiv ca nu sunt bune, insa le pastreaza, ba chiar le cere si in forma electronica! - daca doamna Tocala nu este disponibila, apeleaza la diverse ajutoare pentru a-si indeplini atributiile de Ministru, nefiind capabila sa elaboreze propriile proiecte. - in relatia cu mass-media a dat dovada de o proasta (ba chiar ridicola) prestanta in faimosul caz al imnului national. 3. Elisabeta Lipa se asteapta ca oamnenii sa

Vezi toate comentariile (8)
Comentează