GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COMENTARIU

Dezvăluiri uluitoare făcute de jurnalistul Decebal Rădulescu! L-a pus Mihai Gâdea pe Gică Popescu consilier la Tudose?

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 14:06

Începând de aseară s-a intrat cu adevărat în febra alegerilor de pe 17 mai, de la FRF. Anunțul primului ministru, “Gică Popescu va fi manager de proiect pentru Euro 2020”, a curentat efectiv lumea fotbalului.

Întrebările curg în cascadă. Părerile legate de decizia marelui fost fotbalist, la fel. În acest text nu va exista o părere a subsemnatului, părere legată de hotărârea luată de Popescu. Cel puțin pentru moment. Voi relata însă toate informațiile pe care le-am primit de azi noapte și până astăzi.

Prima întrebare la care am încercat să aflu un răspuns a fost urmatoarea. Pentru cine joacă Gică Popescu? Sunt voci care afirmă răspicat că a dat mâna cu Răzvan Burleanu. Uluitoare teorie! Care în opinia contestatarilor lui Popescu are următoarea explicație: “Ca să ajungi manager de proiect pentru organizarea Euro trebuie să fii numit de către FRF. De federația națională, conform directivelor UEFA. Politicul n-are ce căuta aici. Nimeni altcineva nu se poate ocupa de organizarea competiției la București, în afară de omul propus de FRF. Asta dacă vorbim de managerul de proiect pentru Euro, așa cum l-a anunțat pe Popescu, Mihai Tudose”, a povestit prima sursă.

Și a continuat: “Asta ar însemna că s-au înțeles!”. Dezlegarea acestei teorii o găsim doar în curtea lui Burleanu. E nevoie să răspundă la o singură întrebare: pe cine a desemnat FRF manager de proiect pentru Euro 2020. În funcție de ce vom afla, vom cunoaște clar cum e poziționat Gică Popescu. Dacă titulatura funcției sale este alta, dacă va face cu totul altceva decât ce are de făcut omul însărcinat de FRF pentru Euro, atunci lucrurile se limpezesc. În fapt, și fostul căpitan al Barcelonei ar trebui să iasă cu o declarație lămuritoare.

UPDATE: Primul pe lista de consilieri pentru EURO ar fi fost Mircea Sandu. Fostul șef de la FRF a refuzat însă oferta lui Tudose și l-a recomandat pe Gică Popescu.  Fostul internațional a fost susținut și de jurnaliștii Mihai Gâdea și Radu Tudor. Totul s-a petrecut la o petrecere de Sfântul Nicolae, în 6 decembrie. Ipoteza a fost confirmată practic aseară de Tudose in emisiunea lui Gâdea: “pentru că e ziua dvs astăzi, vă fac un cadou. Gică Popescu va fi de astăzi consilierul meu pentru Euro 2020!”. 

Întâlnire cu Lupescu

Alte surse dau ca și câștigate alegerile de la FRF. De cine câștigate? De oricine în afară de Răzvan Burleanu. Să nu uităm că Gică a declarat de nenumărate ori că actualul șef de la Casa Fotbalului trebuie schimbat. E ținta lui chiar din momentul arestării cu o zi înainte de alegerile din 2014. De altfel, e greu de crezut că Popescu ar putea face pace cu Burleanu. Și, în acestă idee, Popescu își caută aliați.

“Începând de la jumătatea lunii decembrie, știu clar că Gică l-a sunat insistent pe Ionut Lupescu pentru o întâlnire. N-a vrut să vorbească nimic la telefon. Nu știu dacă s-au văzut, dar acum îmi explic niste chestii”, a povestit un personaj apropiat de FRF, membru în Comitetul Executiv condus de Burleanu. Aseară, Mihai Tudose a povestit: “În decembrie i-am făcut propunerea lui Popescu. Azi ne-a dat răspunsul afirmativ”. Adevărul este că Ionut Lupescu a fost de Sărbători în București, apoi câteva zile în Turcia, acolo unde s-a întâlnit cu Mircea Lucescu și urma să se întoarcă în aceste zile în țară.

Sigur va candida IonuȚ Lupescu

Cel mai ciudat lucru de până acum este acela că singurii candidați anunțați la șefia FRF sunt Răzvan Burleanu și Marcel Pușcaș. Grupul Generației de Aur condus, de medicul Pompiliu Popescu, nu și-a desemnat omul. Sunt totusi cei mai aprigi contestatari ai FRF. Și Cristi Balaj tace deocamdată. Și el cu intenția nedeclarată ferm că ar candida.

O alta sursă a dat o explicație ziarului: “Toată lumea așteaptă hotărârea lui Ionuț Lupescu. Ionuț, la rândul lui, trebuie să-si aranjeze situația de la UEFA. Își face niște calcule. Eu știu că aștepta trei răspunsuri de la persoane importante. Una din România și alte două de la UEFA. Părerea mea este că va candida la președinția FRF. N-am nicio îndoială”.

Așa, lucrurile s-ar explica într-un fel. Daca ne gândim că Popescu a spus de nenumărate ori că încă nu s-a hotărât pe cine va susține.

Acum însă, e clar că Gică a vrut să-l anunțe pe Lupescu de intenția lui - consilier al Primului Ministru - și, probabil să-i întărească ideea că-l va susține și din pozitia pe care o are împotriva lui Burleanu. În perioada imediat următoare, cele mai importante răspunsuri trebuie să vină, culmea, de la cei trei!

Burleanu: Cine e manager de proiect din partea FRF pentru Euro?
Popescu: Pe cine susține pentru șefia FRF? Ce funcție va avea la Guvern?
Lupescu:  Candidezi sau nu la alegerile din mai?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 Ianuarie 2018, 01:44

Singurul care a reusit in fotbal a fost Gica Hagi dar nu cred ca va mai rezista mult .

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 Ianuarie 2018, 01:42
Postat de adi_stelistul pe 11 Ianuarie 2018, 16:07

Indiferent de echipa cu care tii, despre tine pot spune cu certitudine ca esti *** functional. Adica stii citi dar nu intelegi subiectul. Replica ta n-are legatura cu comentariul meu. Sa fii sanatos.

Fotbalul romanesc e nimic pentru ca nu sunt bani si de vreo 10 ani s-a trecut la o treapta superioara Capitalismului . Globalizarea care a venit ca o manusa fostelor imperii . Restul nu conteaza . Masa neglijabila .

karolboy
karolboy  •  12 Ianuarie 2018, 00:46

Nu am vreo antipatie pt Decebal radulescu dar nu inteleg de ce apare la tv si de ce scrie.E cel mai antitalentat om din sport .E sprijinit de cineva? E un total mister pt mine

Vezi toate comentariile (24)
Comentează