GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

Invitat special la „Prietenii lui Ovidiu”: Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în Cosmos. Miercuri, de la ora 21:00, pe GSP.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 22:55 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 22:59

Invitatul din această săptămână la „Prietenii lui Ovidiu” este Dumitru Prunariu (68 de ani), singurul român care a reușit să ajungă în Cosmos.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Chiar dacă au trecut aproape 4 decenii de atunci, nici un alt român nu a mai reușit această performanță. Dumitru Prunariu a participat în misiunea Soiuz 40, alături de cosmonautul rus Leonid Popov, în cadrul programului spațial "Intercosmos". A petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute și a fost cel de-al 103-lea cosmonaut al lumii și, la acea vreme, cel mai tânăr zburător în spațiul cosmic, după Iuri Gagarin.

În anul 1981, Dumitru Prunariu a primit titlul de onoare suprem de "Erou al R.S. România". De asemenea, Uniunea Sovietică i-a decernat titlul de "Erou al URSS", Ordinul Lenin şi "Steaua de Aur", pentru săvârşirea cu succes a primului zbor cosmic cu participarea unui cetăţean român.

Prunariu vine acum să-și spună poveștile unice în emisiunea lui Ioanițoaia. 

Formatul video lansat de Ovidiu Ioanițoaia pentru publicul Gazetei se bazează pe dialoguri ample cu personalități marcante din sportul românesc. Aparițiile săptămânale (în fiecare miercuri, pe www.GSP.ro) sunt găzduite de ultramodernul studio video din redacția Gazetei.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Ioanițoaia l-a întrebat direct pe Dan Petrescu: „Tu cu cine ești? Cu FCSB sau cu CSA?” » Răspuns clar al „Bursucului”: „Așa trebuie să fie!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează