GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERFORMANȚĂ

Elinton Andrade, ascensiune incredibilă! Fost portar al Rapidului, a doua oară campion mondial: „Sunt ca Pasărea Phoenix”

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2019 17:29

Elinton Andrade, 40 de ani, care a apărat în Giulești între 2007 și 2009, înainte de a ajunge la Marseille, a cucerit două titluri mondiale la fotbal pe plajă cu naționala Portugaliei. Ultimul, pe 1 decembrie.

Doi ani, între 2007 și 2009, brazilianul Elinton Andrade a fost portarul Rapidului, cucerind Supercupa chiar de la început (2007).

Bun prieten cu Romario, care l-a adus și la Vasco da Gama, acesta a făcut apoi un mare pas înainte: transferul la Olympique Marseille (chiar dacă era al treilea portar), adus chiar de Didier Deschamps, atunci la OM, actualul selecționer al Franței. A prins un meci în "sferturile" Ligii Campionilor, 0-2 pe Velodrome cu Bayern (28 martie 2012).

În 2014, a trecut la fotbal pe plajă și, profitând că avea și cetățenia portugheză, a jucat la naționala lusitană de beach football. Devenind dublu campion mondial. Ultimul titlu l-a câștigat pe 1 decembrie, după 6-4 în finala cu Italia (a fost declarat portarul turneului).

"Sunt ca Pasărea Phoenix. Când toată lumea crede că sunt învins, mă ridic din cenușă și mai puternic". Andrade are 40 de ani și anunță: "Pot juca până la 50".

Elinton Andrade, ascensiune incredibilă! Fost portar al Rapidului, a doua oară campion mondial: „Sunt ca Pasărea Phoenix”

36de meciuri a jucat Elinton Andrade în Liga 1 la Rapid, între 2007 și 2009

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează