GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV GSP.RO » Interviu Zmărăndescu: "Dacă deschid gura, cad multe capete, nu doar al lui Gigi Becali!"

Sursa foto: Inno Brezeanu, www.romani.co.uk
Sursa foto: Inno Brezeanu, www.romani.co.uk

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 martie 2013 15:23

Interviu cu Zmărăndescu. Fostul bodyguard al lui Becali s-a stabilit la Londra, luptă în MMA şi, recent, a devenit noul campion mondial IFC. Mai jos, interviul pe care Cătălin Zmărăndescu l-a acordat Gazetei la începutul lunii martie.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

În urmă cu patru ani, Cătălin Zmărăndescu a fost nevoit s-o ia de la zero. O greşeală şi obedienţa faţă de patron l-au pus atunci la pămînt. E vorba despre scandalul sechestrării celor care-i furaseră maşina lui Gigi. La începutul lui februarie, Zmărăndescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, la fel ca Becali.

"O vreme, mi-am dorit doar moartea"
De doi ani, fostul bodyguard s-a mutat în Anglia, ţară pe care o şi reprezintă în competiţii. Locuieşte cu chirie într-un apartament situat într-o zonă decentă a Londrei, vine cu maşina la antrenament, plăteşte 1.000 de euro pensie alimentară celor doi copii ai lui (Alexandra - 10 ani, şi Mihai - 13 ani).

Ne pregătim de interviu. "O să mă întrebi despre «Ştim-noi-cine», nu?". Alăturarea cu Gigi Becali îi face rău, dar e conştient că nu va scăpa niciodată de ea. "Uite, o să fiu sincer cu tine. Apropierea asta m-a ridicat, am recunoscut întotdeauna, dar m-a şi îngropat".

- Nu greşelile tale?
- Nu. Dar ştiu exact la ce te referi. Aşa-zisa sechestrare ... Singura mea greşeală în cazul ăla a fost că n-am insistat mai mult să-i predea pe hoţi la Poliţie, dar oricum cu Gigi nu te puteai înţelege. Cînd îi intră ceva în cap, nu i-l mai scoate nici dracu'!
- Hopa! Au loc în aceeaşi frază Gigi Becali şi dracu'?
- Păi, hai să-ţi zic cum e cu Gigi Becali! El crede în Dumnezeul tuturor, numai în al lui, nu! Cineva care spune că e atît de apropiat de Dumnezeu n-ar putea să rănească atîţia oameni. El se ascunde în spatele familiei şi al Celui de Sus. Şi în politică la fel, cineva l-a sfătuit să speculeze partea asta cu religia, pentru că nimeni n-o făcea, iar el s-a conformat. Că de prost nu e prost, lui îi lipseşte caracterul. Gîndeşte-te numai cum l-a umilit pe naşul său, pe Gică Hagi! La fel şi cu mine...

"Să nu-mi ia bunătatea drept slăbiciune!"
- Ce e cu tine?
- S-a apucat să spună pe la cunoscuţi că eu am colaborat cu procurorii, că am fost de acord să-l înfund. Cînd a avut acces la declaraţia mea, pe care n-am schimbat-o niciodată, a văzut că nu e aşa. Am povestit doar faptele mele, aşa cum au fost în cazul acela, nimic altceva! Sînt lucruri pe care n-o să le spun niciodată, pentru că eu am onoare. Dar acum mă întreb: ce s-ar fi întîmplat dacă eu chiar aş fi vorbit cu procurorii!?
- !?.....
- Ştii cum sînt eu acum? Ca un animal sălbatic, pe care dacă doar îl răneşti şi nu îl omori, e posibil să te atace. Dacă eu deschid gura, cad multe capete, nu numai al lui Gigi Becali. Rugămintea mea e următoarea: nu-mi luaţi bunătatea drept slăbiciune! Atît timp cît respir, feriţi-vă de mine!
- Dar cum de s-au deteriorat relaţiile atît de rău între tine şi Gigi?
- Se răciseră de mult, pentru că Gigi nu suporta ca oamenii de pe lîngă el să se ridice. Eu n-am vrut să rămîn toată viaţa unul cu muşchi lîngă unul cu bani, aşa că aproape tot ce primeam de la Gigi investeam. Asta nu i-a convenit deloc, pentru că lui îi place ca angajaţii să rămînă jos, ca nişte slugi. Ajunsesem să nu mai lucrez pentru el, doar să-l ajut din cînd în cînd, aşa cum a fost şi atunci, cu maşina.

Avocatul otrăvit
- Apropo...
- Vrei să-ţi spun ceva? Dacă în dosarul ăsta nu era şi Gigi Becali, eu nu eram condamnat. El vorbeşte prea mult, jigneşte procurori, judecători, nu contează. Prin comportamentul lui ne-a făcut rău tuturor, nu numai lui!
- Dar bănuiesc că v-a şi ajutat, pe tine şi pe ceilalţi bodyguarzi implicaţi ...
- Ne-a dat nişte bani la început şi un avocat, numai că eu am simţit că e ceva în neregulă cu avocatul ăsta, că nu ne mai reprezintă cum trebuie. Aşa că am mai angajat doi, altfel cred că primeam cu executare. Chiar le sînt recunoscător celorlalţi avocaţi ai mei!
- Se aude că în cele 29 de zile petrecute în arest ai pierdut tot. Firma de pază pe care o aveai s-a desfiinţat, n-ai mai putut plăti ratele către bănci, ai vîndut casa, maşina. E adevărat că ai pierdut tot?
- Da, dar am cîştigat în schimb 4 oameni, care mi-au influenţat viaţa. Alexandru Ganci, care m-a adus pe linia de plutire. Nicu Gheară, care m-a primit în familia lui, cu două condiţii. O femeie, graţie căreia sînt acum la Londra. Şi încă cineva, tot o femeie, dar nu vreau să spun cine sînt ele. Tuturor le mulţumesc!
- Care sînt cele două condiţii ale lui Gheară?
- Să stau departe de probleme şi să nu mai fiu niciodată bodyguardul cuiva.

"«Ştim-noi-cine» a plîns pe holurile tribunalului"
- Soţia ta nu a fost alături de tine?
- Nu, aproape aş spune că dimpotrivă! Şi mă opresc aici. Îţi mai spun doar că eu sînt cel care a cerut divorţul.
- Ai anunţat că nu vei mai reprezenta România. De ce?
- Pentru că Justiţia din ţara mea m-a dezamăgit. Şi nu numai ea. Ştii care e diferenţa dintre România şi Anglia? Anglia îşi respectă sportivii. Eu ştiu unde am greşit, dar pedeapsa e cam dură. Pedeapsa, nu condamnarea! Gîndeşte-te puţin, opt ani în care sînt obligat să dau lunar cu subsemnatul în ţară, deşi viaţa mea e aici!
- Ai zis mai devreme de lucruri pe care le ştii. Din păcate, Sechelariu ...
- Ah, da, Dumnezeu să-l odihnească în pace, pentru că nu cred că a fost un om rău! L-am cunoscut tot prin intermediul lui Gigi Becali. Cînd am aflat că a murit, mi-am adus aminte cum îl ironiza Gigi, spunînd că nu e bărbat, pentru că a plîns în arest. Dar «Ştim-noi-cine» nu a plîns pe holurile tribunalului cumva?!

Răspunsul rămîne suspendat undeva, în aer, iar discuţia noastră, mult prea amplă pentru a putea fi cuprinsă într-un ziar, se încheie. "Offf ... De-ai şti cîte aş avea de spus, dar nu pot ...". Îl înţeleg. Afară, peste Londra, a început să plouă uşor.

"În România, a fi loial e un defect, nu o calitate" - Cătălin Zmărăndescu

"Ştii, viaţa asta e haioasă ... Nu credeam vreodată că o să ajung s-o iau iar de la capăt, să mă bat din nou de foame. La 23 de ani o făceam inclusiv pe străzi, în lupte organizate pe bani, ca să scap de sărăcie, acum mă bat pentru copiii mei şi pentru fani!" - Cătălin Zmărăndescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
escobar
escobar  •  31 Martie 2013, 15:44

cu cine se compara Zmarandescu....cu HAGI! Parca avea o datorie de 200 mii euroi la un nepot al lui Becali...;vroia sa i-o stearga para/para ca sa nu-l incrimineze pe Gigi la Parchet...."trebuia sa anuntam si sa-i predam mai repede la Politie"...pai in restaurant era un POLITIST,in mod logic NU mai trebuia anuntat NIMENI !!!! Te pomenesti ca GIGI l-a pus pe fratele lui GHEARA&CO sa fure doua milioane euroi cu carti de credit FALSE!CAMATA facuta de bodygurzi de pe linga salile de jocuri de noroc poate fii MIZA CERTURILOR,mai ales dupa "caderile recente" ale interlopilor!!!

noelstoica
noelstoica  •  21 Martie 2013, 02:23
Postat de mario_fcd pe 21 Martie 2013, 00:48

cred ca omu a dat dovada ca are coloana,nu a sifonat nici nu a tacut,in cazul ciobanului asa e cel mai pervers si mai frustrat nu are calitati de lider a fost impus in fata de altii si acum a scapat de sub control,este genu vanghelie..totul o sa se destrame la un moment dat pt ei.Cei ce nu stiu ii sustin ca doar au iq-ul cat sa voteze pentru zece lei(si aici stiu ce spun) orice analfabet

Coloana vertebrala de reptila...!

noelstoica
noelstoica  •  21 Martie 2013, 02:22
Postat de ciinarudaniel pe 20 Martie 2013, 22:39

CATATALIN ZMARANDESCU , DOAR RESPECT DIN PARTEA MEA ! CIOBANUL ALA CREDE CA DACA ARE BANI II CUMPARA PE TOTI ? SE DA CU RELIGIA SA SCAPE DE PUSCARIE, INFLUENTEAZA LUMEA CA EL ESTE CORECT, CA IN CAZ SA-L IA DIN NOU, SA CADA PE JUSTITIE, CA E NEDREAPTA SI ARESTEAZA UN OM CORECT. CATALINE AI CAZUT, TE-AI RIDICAT, CAPUL SUS SI NU REGRETA TRECUTUL !

Inceteaza ca faci laringita!Urla corectitudinea mioritica din tine!Moralistu lu' peste...!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close