Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 01 mai 2013 01:10

Reghecampf şi preparatorul lui fizic au transformat-o pe Steaua într-o echipă mai puternică fizic, dar au făcut-o şi o formaţie care “absoarbe” mai greu jucătorii noi, mai ales pe cei tineri.

Surse din Ghencea arată problema numărul 1 pe care o întîmpină unul dintre fotbaliştii ajunşi la formaţia din Ghencea în această iarnă: antrenamentele tari. Jucătorul în cauză a evoluat foarte puţin fiindcă îl extenuează şedinţele de pregătire ale lui Reghecampf, noi şi mai tari decît cele cu care se obişnuise. Amănunte în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor, nu şi pe site.

Tot în numărul de astăzi al ziarului afli:

✓ Cine e cel mai tare antrenor din istoria fotbalului românesc?

Gazeta Sporturilor face, în premieră pentru presa din România, ierarhia jucătorilor, a antrenorilor şi a arbitrilor ţinînd cont de ceea ce au realizat în carieră.

Săptămîna trecută, în paginile ziarului v-am prezentat topul all-time al fotbaliştilor români, însoţit de o analiză detaliată. Mîine, în ediţia tipărită, episodul doi al anchetei, cel dedicat antrenorilor români. În numărul pe care îl vei găsi la chioşcurile de ziare vei putea afla:

* topul primilor 5 premianţi, dar şi punctajele altor 10 nume importante pe care Şcoala de Antrenori din România le-a dat
* care e topul all-time al antrenorilor şi în privinţa meciurilor disputate în Liga 1 şi cine e antrenorul cu aproape 1.000 de jocuri
* cine e cel mai galonat antrenor din lume, din toate timpurile, ce nume-surpriză e pe podium şi care e scorul în duelul Mourinho - Guardiola.

Gazeta a păstrat criteriile şi punctajul din ancheta fotbaliştilor, singura diferenţă fiind în privinţa numărului de meciuri de la echipa naţională. 1,5 puncte pentru fiecare 15 jocuri în care a condus echipa României, nu la fiecare 25 de selecţii cum a fost la jucători, aceasta şi pentru că e mai greu pentru un tehnician să se menţină pe banca unei reprezentative decît pentru un fotbalist, căruia, pentru a bifa o selecţie îi e îndeajuns să evolueze un minut.

Gazeta a ales un sistem de punctaj exhaustiv şi analiza exprimă, credem noi, adevărata elită a fotbalului românesc, de la înfiinţare pînă acum. O oglindă suficient de fidelă a locurilor pe care trebuie plasaţi marii antrenori români într-o ierarhie all-time.

✓ A recunoscut!
Baschetbalistul Jason Collins este primul sportiv profesionist american a mărturisit public că este homosexual. Care a fost reacţia colegilor, de unde au venit mesaje negative şi ce i-a spus preşedintele SUA, Barack Obama lui Collins, doar în ediţia tipărită.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion