GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

EXCLUSIV România își face echipă națională la FIFA! Campionul mondial explică pentru Gazetă ce calități îți trebuie pentru a fi as în fotbalul virtual

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 09:00

Campionul mondial și european al României la FIFA, Ovidiu "Ovvy" Pătrașcu, explică pentru Gazeta Sporturilor ce îți trebuie pentru a fi superstar în fotbalul virtual. 

Fotbalul este sportul rege! Același lucru se întâmplă și când vorbim de jocuri pe calculator, FIFA fiind unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu sute de mii de practicanți.

Pentru că și în România FIFA este la putere, Federația Română de Fotbal va aduce în perioada 8-9 decembrie, în cadrul Bucharest Gaming Week, un turneu de FIFA. Nu este un simplu turneu, la final cei mai buni patru jucători desemnați în cadrul competiției de la Romexpo vor face parte din echipa națională de FIFA a României, urmând să participe la confruntări internaționale.

Cum toți jucătorii de fotbal visează la un transfer în străinătate, și sportivii din mediul virtual au același obiectiv. Și nu doar asta ar fi legătura dintre un fotbalist din lumea reală și unul care stă în spatele calculatorului și controlează fotbaliștii din taste sau cu joystick-ul.

Atât în fotbal, cât și la FIFA antrenamentul dur stă la baza tuturor reușitelor. Poate acesta să fie motivul pentru care fotbaliștii din ziua de azi după un meci greu se relaxează tot prin fotbal, dar virtual. Doar că din joacă poți ajunge să te "duelezi" și în salarii cu jucătorii din Liga 1.

V-ați întrebat vreodată care sunt diferențele între un jucător de fotbal profesionist și unul de FIFA? Ne explică Ovidiu Pătrașcu, de 12 ori campion al României la FIFA.

FOTBAL

24 real neymar

  1. - în cazul în care vrei să devii jucător de fotbal profesionist, trebuie să începi de copil antrenamentele;
  2. - o ședință de pregătire durează între două și trei ore, cu antrenamente atât pe teren, cât și în sala de forță;
  3. - programul unui fotbalist este strict, chiar și cu câte două antrenamente pe zi, cantonamente și meciuri;
  4. - un jucător profesionist ajunge să câștige mii de euro;
  5. - un fotbalist celebru este mult mai expus în viața publică, iar cei mai cunoscuți sunt urmăriți non-stop de tabloide.

"Prin Craiova fuge lumea de mine când jucăm FIFA, dar am avut și eu nașii mei. Cristi Bărbuț m-a bătut foarte rău, dar și Alex Băluță. Dacă aș avea timp mai mult să joc, poate aș deveni mai bun la FIFA"
Nicușor Bancu, mijlocaș CSU Craiova

FIFA

24 fifa neymar poza mare

  1. - poți deveni la orice vârstă jucător profesionist de FIFA, vârsta nefiind criteriu ca în fotbalul real;
  2. - un antrenament poate ajunge la 7-8 ore pe zi, asta în cazul în care vrei să participi la Mondiale;
  3. - cei mai buni ajung la câștiguri importante și semnează cu cele mai bune cluburi din lume;
  4. - efortul depus nu este unul de ordin fizic, ci mental, pentru că la FIFA trebuie să reziști mai mult de 90 de minute;
  5. - un practicant de FIFA trebuie să fie mult mai concentrat, orice moment de relaxare îl poate costa.

"Atât fotbalistul, cât și sportivul virtual trebuie să aibă o pregătire tactică foarte bună. La momentul actual, fotbalul, implicit și jocul de FIFA, este foarte tacticizat, iar diferențele la nivel înalt se fac și prin anumite alegeri tactice"
Ovidiu Pătrașcu, campion FIFA

156 de leieste prețul jocului FIFA 2019 pentru calculator, în timp ce pentru consolă și Xbox acesta costă 199 de lei

POVESTE » "Jucam FIFA cu Ronaldo pe bani"

Marius Niculae este singurul român care a fost coleg și-a evoluat în aceeași echipă cu Cristiano Ronaldo, la Sporting. Chiar de atunci, FIFA era un joc popular printre fotbaliști. "Când erau cantonamentele foarte lungi chiar făceam campionate la Sporting și jucam FIFA. Puneam fiecare niște sume de bani ca să nu jucăm degeaba. Juca și Cristiano Ronaldo cu noi, evident. Aveam mai multe echipe și ne jucam atunci când aveam timp", spunea Marius.

"În ultima perioadă am jucat cu Real Madrid la FIFA, dar nu schimb sistemul, joc clasic. De multe ori îmi place să mizez pe atac! Chiar mă joc mult FIFA și-mi place"
Costel Pantilimon, portar Nottingham

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
duffyduck
duffyduck  •  28 Noiembrie 2018, 11:25

"Campionul mondial și european al României la FIFA" - exprimarea este cel putin nefericita, mai ales ca e vorba de un editorialist experimentat. Schimbati si voi in "Romanul campion mondial si european la jocul virtual de fotbal FIFA"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează