GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV. Scandal în urma unui test pozitiv de COVID-19 » Cristi Balaj: „Am intrat în contact cu persoana infectată”

Articol de , - Publicat joi, 23 aprilie 2020 16:45

O angajată a Laboratorului Antidoping Bucureşti, care a fost la serviciu până în data de 15 aprilie, a fost, astăzi, confirmată pozitiv cu COVID-19.

Directorul laboratorului, Cristina Stan, a declarat pentru Gazeta Sporturilor: „A fost confirmată pozitiv. Cât a venit la muncă nu a avut niciun simptom. Apoi a intrat în concediu de odihnă. Ieri am fost anunțată de persoana respectivă că se simte rău și că are o stare febrilă. Urma să meargă la spital. Astăzi am fost înștiințată că rezultatul este pozitiv la COVID-19".

Lucra la un laborator suspendat!

Întrebată ce căuta la muncă respectiva angajată, Stan a spus: „Ce căuta la muncă? Trebuie să înțelegeți activitatea dintr-un laborator. Noi nu primim doar probe, avem și alte treburi de făcut. Adrese de la Guvern, facturi, au venit teste externe de la Agenția Mondială, s-au emis buletine de analiză pentru testele în desfășurare... Să nu credeți că o chemam la muncă dacă n-avea ce face".

Din informațiile ziarului, Cristina Stan nu i-a informat pe cei de la ANAD de situația subordonatei respective! Dar miercuri seară le-a trimis un mail tuturor angajaților săi și le-a spus să nu mai vină la muncă. Asta în ciuda faptului că rezultatul pozitiv al testului a venit abia azi în jurul prânzului. 

"Am informat deja DSP-ul, le-am oferit numele tuturor celor din laborator și acum așteptăm un răspuns de la ei. Nu are nimeni simptome și sperăm să fim bine cu toții"
Cristina Stan

Cristi Balaj: „Am intrat în contact cu persoana cu coronavirus”

INTERVIU. Cristian Balaj, președinete al Agenției Naționale Anti-Doping, a reacționat pentru Gazeta Sporturilor

EXCLUSIV. Scandal în urma unui test pozitiv de COVID-19 » Cristi Balaj: „Am intrat în contact cu persoana infectată”

- Domnule Balaj, ne puteți spune ce s-a întâmplat la laborator?
- Laboratorul unde lucra respectiva doamnă care a fost depistată pozitiv nu este în subordinea noastră. Dar ne desfășurăm activitatea în aceeași clădire. Anumite spații sunt comune și aici mă refer la ușa de acces în incintă, holul de la intrare, angajații de la pază care verifică constant camerele unde se păstrează probele. Toată lumea intră în contact cu ei.

- Dar doamna de ce mai venea la muncă dacă activitatea era suspendată?
- Nu comentez oportunitatea doamnei de a veni la birou atât timp cât laboratorul ne-a informat oficial că a suspendat preluarea de probe, de dinaintea declanșării stării de urgență.

- Aveți detalii suplimentare despre starea doamnei?
- Dânsa a avut primele simptome încă de pe 15 aprilie, miercurea trecută, când nu s-a simțit bine și a intrat în concediu. A anunțat-o pe directoarea de la laborator de decizia ei, dar pe durata week-end-ului starea s-a agravat.

- În ce sens?
- A făcut febră foarte mare! Ieri dimineață (22 aprilie), din ce știu, i-a fost foarte rău, a chemat salvarea, care a luat-o și a dus-o la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș". Apoi a ajuns la Spitalul "Victor Babeş", unde a ieșit pozitiv la testul de coronavirus, astăzi.

- Dumneavoastră ați fost informat despre acest caz?
- Nu! Directoarea de la laborator nu ne-a zis nimic nouă despre asta. Abia astăzi, când rezultatul a fost pozitiv, la ora 12:00 am fost anunțați la ANAD că există o persoană cu coronavirus. Directoarea știa de simptomele doamnei încă de săptămâna trecută. Oricum, din sursele noastre, oamenii noștri din Agenție aflaseră de problemele doamnei și și-au dat seama că simptomele sunt cele asimilate cu coronavirus. Am luat măsuri de prevenție încă de ieri dimineață, prin izolarea unor angajați ai agenției.

- Și nu i-ați cerut explicații directoarei?
- Ba da, dar mi-a spus că a așteptat să vină mai întâi rezultatul testului.

- Dumneavoastră ați intrat în contact direct cu doamna infectată de la laborator?
- Direct, nu, dar indirect, da! Dânsa a venit pe 15 aprilie la birou și a lăsat o adeverință la secretariul ANAD, adică la secretara mea. Plus că a intrat în contract cu cei de la pază, cu care am intrat și noi... Îmi pare rău că n-am fost anunțați mai repede de cei de la laborator, pentru că puteam să luăm alte măsuri de prevenție, pentru a sprijini angajații și familiile acestora.

"Important este ca doamna să se facă bine și ca măsurile de prevenție care au fost la nivelul instituției să aibă efect și să nu mai apară alte cazuri"
Cristi Balaj

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS. Ultima oră » Bilanț în România: 9.710 cazuri de coronavirus » 468 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi

EXCLUSIV Doctorul Pompiliu Popescu: „Coronavirusului îi place dulcele din sânge. Poate fi fatal inclusiv celor care sunt pachete de mușchi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Aprilie 2020, 17:58

A spus si johannis astazi. Va trebui sa invatam sa traim cu el deci la munca si la distractie fratilor CACI virusul asta va ramine cu noi cel putin 2 ani de acum incolo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează