GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Țicleanu a făcut marcaj la Maradona în Argentina-România: „Avea aceleași caracteristici cu marele Dobrin, dar mai avea explozie!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 21:15 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 21:37

Aurel Țicleanu, fost jucător în Craiova Maxima, fotbalist în echipa națională a României, dar și antrenor de fotbal, în prezent lector în cadrul Federației Române de fotbal, a acceptat invitația de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Țicleanu vorbește despre meciurile în care a jucat cu Diego Maradona. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Aurel, s-a prăpădit marele Maradona, cu care tu ai jucat.
- Un meci în 1982, Argentina-România 1-0, care se disputa înainte de startul Campionatului Mondial din Spania și în timpul războiului dintre Argentina și Anglia. Nouă ne-a fost foarte teamă. Nea Mircea Lucescu mi l-a dat mie pe Maradona în marcaj peste tot. Noi nu l-am avut pe Costică Ștefănescu, Cami a ieșit când mai era un minut că i-a dat Passarella una de l-a scos afară...

Țicleanu l-a marcat pe Maradona

- Au dat mulți în el... 
- L-a scos Passarella. Am revăzut și meciul acum câteva zile, noi am jucat foarte, foarte bine. Le-am pus probleme și cred că le-a servit pentru Cupa Mondială. O mare echipă a Argentinei! Campioana din 1978 plus Maradona. Știu toată echipa de dinafară!

- Ia să vedem!
- Fillol, Olguin, Galvan, Passarella, Tarantini, Ardiles, Gallego, Maradona, Valdano, Diaz, Kempes. Asta a fost echipa lor în meciul cu noi! O mare echipă.

- L-ai tăvălit serios pe Maradona sau mai cu grijă?
- L-am marcat om la om. Maradona avea aceleași caracteristici cu marele Dobrin: forță, tehnică. Dar Maradona mai avea o explozie! El într-un metru era înainte și ca minte, și ca tot. Mi-a fost foarte frică de meciul ăsta. Am pierdut cu 0-1 și mi-a fost necaz.

+34 FOTO

- Zi-mi o chestie, Aurică!
- Imediat. Nea Ovidiu, atunci am stat în hotel cu echipa Argentinei și Maradona nu a coborât la masă sau la programul echipei. Îi aducea mâncarea în cameră, era cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială.

- Așa era el. Zi-mi, a doua oară când ai jucat cu el?
- La Vigo, cu selecționata Sindicatului cu Di Stefano pe bancă și cu Maradona pe teren. Nea Mircea Lucescu mi-a dat iar sarcina să-l marchez și să nu luăm multe. El era puști la vremea aia. Când am văzut eu prin '86 ce făcea, trecea de jucători ca trenul prin gară... Înainte de meci a venit la mine, m-a luat în brațe, m-a salutat. Ăsta a fost un prilej de mândrie pentru mine și presa din Argentina a subliniat că am câștigat duelul cu el fără să-l lovesc.

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU AUREL ȚICLEANU

CITEȘTE ȘI:

FCSB. Altul la rând! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Sergiu Buș: mutarea pregătită în mercato de iarnă

FOTO Iubita unui fotbalist de la FCSB, reprezentanta României la Miss Universe: „Vă iubesc!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ali.bec
ali.bec  •  02 Decembrie 2020, 22:51

Nu stiu ce vroia sa zică Aurica cu “era cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială.” In 82 Maradona avea 22 de ani. Whiteside, de exemplu avea 17.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Decembrie 2020, 22:41

Degeaba. O fotbaliatoare din Spania spune că a fost un om rău și că nu merita un moment de reculegere. Ce știi tu, Aurică?! Aia cunoscătoare!:)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează