GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  "MITĂ PENTRU JUDECĂTOARE"

EXCLUSIV Verdicte în dosarul "Mită pentru judecătoare" » Expertul explică: de ce Borcea a fost achitat de ÎCCJ, în timp ce frații Becali și Terceanu au fost trimiși după gratii

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2018 17:41

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat deciziile definitive în dosarul "Mită pentru judecătoare":

  • Cristi Borcea a fost ACHITAT; Borcea rămâne cu pedeapsa din Dosarul Transferurilor, 6 ani și 4 luni
  • Victor Becali a primit 5 ani și 8 luni, din care i se vor scădea 3 ani și 10 luni, perioadă deja executată;
  • Ioan Becali a primit 7 ani și 4 luni!, din care i se vor scădea 2 ani și 6 luni, perioadă deja executată;
  • Judecătoarea Geanina Terceanu a primit 7 ani pentru luare de mită!

Borcea a fost singurul dintre cei 4 inculpați care nu își recunoscuse fapta și risca teoretic pedeapsa cea mai mare, dar a fost achitat de ÎCCJ, după ce la instanța anterioară, Curtea de Apel, primise 7 ani și 10 luni de închisoare. Cum a fost posibil? 

Un avocat contactat de GSP.ro a oferit o explicație: 

"Din moment ce Victor, Ioan Becali și judecătoarea au recunoscut fapta, condamnarea era clară în cazul lor. În privința lui Borcea, care nu a recunoscut că a dat mită și a fost achitat, înseamnă că instanța a apreciat că nu au fost dovezi care să-l incrimineze. De fapt, prin referirea la articolul 16.1 litera a din noul Cod de Procedură Penală, chiar asta rezultă, că «fapta nu a avut loc»".

CONTEXT: În acest dosar, Cristi Borcea și frații Giovanni și Ioan Becali au fost acuzați că i-au dat fostei judecătoare Gianina Terceanu 220.000 de euro, în tranșe, din aprilie 2009 până în mai 2012, pentru a-i scoate nevinovați în "Dosarul Transferurilor".

În prima instanță, magistrații Curții de Apel au condamnat-o pe Geanina Terceanu la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ioan Becali primise 7 ani şi 4 luni de închisoare, Victor Becali, 5 ani şi 8 luni, iar Cristian Borcea, 7 ani şi 10 luni, din care urma să se scadă pedeapsa deja executată. 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (17)
lukasoil17
lukasoil17  •  20 Februarie 2018, 22:52

ciripitoarea borcea

adriann_
adriann_  •  20 Februarie 2018, 19:20
Postat de cneius pe 20 Februarie 2018, 19:11

Nu ma intereseaza infractorii in mod deosebit dar...cei doi care au recunoscut primesc pedepse mari, Borcea nu a recunoscut si e achitat ! Asemenea decizii invita la nerespectarea legii si la necolaborare cu organele de ancheta !

Dilimache, americanii au pus in constitutie amendament special pentru dreptul de a-ti tine gura ca sa nu te auto-incriminezi. Pe cuvant ca voi tefelistii ati ajuns o otrava pentru tara asta, pana si eu care nu am decat dispret pentru clanul becali, borcea etc mai am un pic si ma sui pe pereti cand va vad ce securisme debitati. Ce trebuia sa faca instanta aia, sa-l condamne pe borcea fara probe? Aia s-ar chema stat de drept dupa mintea ta??

cneius
cneius  •  20 Februarie 2018, 19:11

Nu ma intereseaza infractorii in mod deosebit dar...cei doi care au recunoscut primesc pedepse mari, Borcea nu a recunoscut si e achitat ! Asemenea decizii invita la nerespectarea legii si la necolaborare cu organele de ancheta !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează