GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Planurile lui Mihai Neșu pentru 2020: „Vrem un resort, să nu lăsam pe dinafară copiii între 14 și 18 ani” + Cum poți ajuta

Articol de , - Publicat luni, 23 decembrie 2019 20:08

Mihai Neșu (36 de ani) a acordat un interviu emoționant Gazetei Sporturilor, în care a vorbit, printre altele, despre planurile sale din 2020. 

  • CUM POȚI AJUTA: Neșu a lansat un program de strângere de fonduri prin care oricine poate contribui cu o donație de 2 euro dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

Fostul fotbalist speră să strângă 3,5 milioane de euro pentru construirea unui centru ultramodern de recuperare la Oradea.

- Mihai, ne povestești despre clinica pe care dorești s-o construiești la Oradea? 

- E o poveste lungă. Când m-am întors în țară și m-am stabilit la Oradea, am avut în gând să deschid un mic centru de recuperare pentru copii, să-i ajut prin terapii pe care le-am descoperit în străinătate. Mi-am propus atunci să reușim să ajutăm măcar 25-30 de copii. La recomandarea lui George Ogăraru, am dat proiectul și fundația pe mâna Iuliei, care era manager în București la o grădiniță. E foarte pricepută. Ea a pus în practică toate ideile și, după 8 luni de muncă, a ieșit ceva frumos, un centru de 100 metri pătrați, cu trei săli de terapie, dar spațiul a devenit repede neîncăpător. Ne-am extins apoi la 250 metri pătrați și șapte săli. Iarăși s-a umplut imediat. 

- Și de aici, probabil, dorința de a crea ceva mult mai generos ca spațiu și ca posibilități medicale, nu? 

- Într-adevăr, a apărut această dorință de a ne extinde. Pe actualul format, am inclus în proiect doar copii până la 14 ani, dar era foarte greu să le spui după această vârstă "Gata! Nu mai veni!". Cu noul plan ne vom putea ocupa de cei cu nevoi până la 18 ani. În plus, în prezent plătim chirie pe spațiu, de care vom putea scăpa dacă punem pe picioare resortul propriu pentru copiii cu dizabilități. Chiar aș vrea să facem ceva special, cu condiții de lux, astfel încât inclusiv părinții să se simtă bine. Să fie ca într-o vacanță, să lase copiii pe mâna terapeuților, pe care-i specializăm în cele mai noi proceduri la nivel mondial. Aș dori să nu fie un centru al stresului, ci un mediu vesel. 

- E adevărat că ai creat personal, pe calculator, întregul proiect al noului centru de recuperare? 

- Da. Mi-am regăsit pasiunea pentru design pe care am avut-o de când am urmat cursurile Liceului de Artă. Am început s-o redescopăr și, cu sprijinul celor care mi-au adaptat scaunul, pot lucra și pe calculator. Fac diferite grafice și proiecte 3D. Muncesc de vreo doi ani la imaginea complexului, care se va întinde pe două hectare. Vor exista clădiri pentru procedurile medicale, o mică fermă, livezi, grădini senzoriale, manej pentru terapia cu cai, locuri de cazare și spațiu pentru evenimente, pe care să-l închiriem, iar din banii strânși să putem întreține baza. Bugetul anual va ajunge la peste 300.000 de euro, dublu față de necesarul din prezent. Construcția ar costa undeva pe la 3,5 milioane de euro. 

- Aveți deja semnale de la oameni din jur, dispuși să susțină financiar acest proiect? 

- Am început campania de colectare de fonduri printr-un documentar, am lansat și un număr scurt, 8844, la care doritorii pot trimite cuvântul "cred" pentru a dona lunar doi euro spre a sprijini ridicarea centrului. Sunt câțiva prieteni din Oradea care contribuie cu cât pot. Totuși, mai e mult până departe. Mi-ar plăcea să strângem banii de la cât mai mulți oameni, să fie un proiect reprezentativ, nu să primim câte un milion de euro de la trei persoane și gata. Parcă are altă putere și emană mai multă dragoste un proiect pus pe picioare printr-o participare mai numeroasă din partea susținătorilor.

Interviul integral cu Mihai Neșu poate fi citit aici!

Vezi și: 

EXCLUSIV Interviu tulburător cu Mihai Neșu: „Nu-mi închipuiam că viața unui paralizat poate fi atât de frumoasă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
100605681345552
Ionescu Ioan  •  24 Decembrie 2019, 16:19

Cand vezi ce scriu unii pe aici ,de ex pote cu greu te aptii sa nu jicnesti ,la munca o persoana cu dizabilitati care lupta pt cei care au dizabilitati mintale (oameni fara noima ,politicieni);Mihaita ramai in inimile noastre totdeauna ,pt inima ta ,pt crezul tau ,te iubim si iti suntem alaturi ,esti un exemplu de lupta si daruire .Numai bine Mihai.

104354204195252
Pierre Tzutzea  •  24 Decembrie 2019, 13:27

Dumnezeu sa-ti ajute sa faci tot ce ti-ai propus! Se pare ca daca toti am fi fost cu o infirmitate am fi fost mai buni. Sint multe de spus dar incerc sa fiu in sufletul acestui mare om care a inteles pe deplin roulul vietii si este alaturi de Divinitate. Lumea lui se invirte intre a-si ajuta aproapele si a convinge ca dincolo de noi este ceva ce exista. Bafta si sanatate cu liniste sufleteasca si pacea cerurilor. "si nu ne da Doamne mai mult decit putem duce!"

pote
pote  •  24 Decembrie 2019, 09:11

Ce 0lm valoare are ma??? De fotbalist??? Sa doneze lumea ca sa faca ei caritate??? Ma *** pe fotbalul lor! La munca! Nu la bani mocca!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează