GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

Experiment GSP » A dispărut traficul din București! În plină pandemie, rute infernale sunt parcurse în timpi-record

Traficul din București a scăzut dramatic de când pandemia de coronavirus îi obligă pe mulți dintre locuitorii Capitalei să lucreze de acasă.
Traficul din București a scăzut dramatic de când pandemia de coronavirus îi obligă pe mulți dintre locuitorii Capitalei să lucreze de acasă.

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 17:57

COVID-19. Traficul din București a scăzut dramatic de când pandemia de coronavirus îi obligă pe mulți dintre locuitorii Capitalei să lucreze de acasă. 

Astfel, distanțe care înainte necesitau un timp considerabil au ajuns să fie parcurse acum în intervale-record. E, probabil, singura parte pozitivă a acestei perioade de incertitudine globală. 

Zone infernale din București, care provocau în mod obișnuit stres și ambuteiaje, sunt parcurse acum, chiar și-n timpul săptămânii, în ritm de week-end sau sărbători. 

Stadion Dinamo - A1, sub 15 minute

E și cazul experimentului de față. Joi seara, la ora 19:00 (una de vârf, nu-i așa?), reporterul GSP.ro a pornit din fața stadionului Dinamo, din șoseaua Ștefan cel Mare, cu destinația ultimei stații de carburant de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Adică fix înaintea Autostrăzii București-Pitești. 

Timpul înregistrat e unul remarcabil: puțin sub 15 minute pentru o călătorie de 11 kilometri care, în mod uzual, necesită minimum 40-45 de minute. Asta dacă ești norocos. 

Fără câteva semafoare „ostile”, timpul de deplasare ar fi putut fi mult mai mic.

  • Traseu: Ștefan cel Mare - Calea Victoriei - Pasajul Basarab - Bd. Vasile Milea, Bd. Iuliu Maniu

Experiment Libertatea: Berceni - Pipera, în 30 de minute

Zilele trecute, Libertatea a realizat un experiment asemănător. Reporterii au parcurs dimineața, la ora 08:00, traseul de 22 de kilometri Berceni - Pipera în doar o jumătate de oră, timp imposibil de scos într-o zi normală.

Citește și alte știri despre coronavirus:

Klaus Iohannis, după recordul negativ de îmbolnăviri într-o singură zi: „Urmează săptămâni critice pentru sistemul medical”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
samertx
samertx  •  05 Aprilie 2020, 00:53

Dacă te enervezi puțin, poți să decolezi.:))

10157907999643400
Ionut Moscu  •  03 Aprilie 2020, 23:02

Nu erau cu declaratia pe proprie răspundere, pentru ca băieții munceau... Ziariști...Nu, serios, voi de ce nu stați acasă? Pe cine interesează cât ați făcut din Berceni in Pipera pe timp de pandemie? Cum e asta un experiment? La ce ajuta si pe cine?

el_dragon
el_dragon  •  03 Aprilie 2020, 21:42

Adica noi stam in casa iar voi va plimbati pe strazi fara motiv !!! Rugam jandarmeria sa-si faca datoria !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează