GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROTESTE

Fetele de la Femen au protestat şi în faţa Papei: "Libertate pentru homosexuali"

Foto: gazzetta.it +13   FOTO
Foto: gazzetta.it

Articol de GSP - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 19:37

Activistele de la Femen, care au devenit celebre pentru protestele dinaintea Campionatului European din Ucraina şi Polonia, au organizat o nouă acţiune, de această dată chiar la Vatican.

Patru femei, membre a grupării Femen, au reuşit să creeze duminică haos în Piaţa Vatican. Acest lucru s-a întîmplat chiar sub ochii Papei Benedict al XVI-lea, care oficia o slujbă religioasă. Cele patru tinere s-au dezbrăcat şi au început să protesteze pentru apărarea drepturilor persoanelor homosexuale.

Pe corpul tinerelor erau inscripţionate mesaje precum "În homosexuali ne încredem, "Taci din gură" sau "Sînt liberă!". Cele patru femei au fost ridicate imediat de poliţie.

Protestul celor patru femei s-a dorit o replică la mişcarea anti-gay care a avut loc tot duminică, dar la Paris. La protestul din Franţa au participat aproximativ 300.000 de persoane care au scandat împotriva atitudinii favorabile pe care guvernul francez o are faţă de căsătoriile dintre homosexuali.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Ianuarie 2013, 10:58

Libertate pentru Ovidiu_3003...Ovidiu cu O mare ...

ioan_plischi
ioan_plischi  •  15 Ianuarie 2013, 09:20

daca ar fi aparut acolo cu o pancarta mare pe care sa fi scris LIBERTATE SI DISCRETZIE ar fi avut mai mult de castigat moral si politic - la urma urmei totul este politica pe aceasta planeta apolitica, atemporala, anormala, agro-alimentara la urma-urmei.

fartchild_saviola_t
fartchild_saviola_t  •  15 Ianuarie 2013, 05:39

femei cu atitudine si care fac..bravo:)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează