GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANCHETĂ KAMIKAZE

Fiscul cere Aeroportului Otopeni să recupereze de la Florian Walter 6 milioane de euro

Numele lui Florian Walter este amintit în dosarul în care Fiscul acuză Aeroportul Otopeni de un prejudiciu de 50 de milioane de euro adus statului
Numele lui Florian Walter este amintit în dosarul în care Fiscul acuză Aeroportul Otopeni de un prejudiciu de 50 de milioane de euro adus statului

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 17:07

Într-un dosar întocmit de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ion Ţiriac, Florian Walter, Victoria Brăneşti şi alţii ar fi încheiat cu Aeroportul Otopeni contracte considerate că "au adus de-a lungul a cinci ani un prejudiciu de 72 de milioane ron (peste 15 milioane de euro).

Săptămînalul Kamikaze publică în anumărul din această săptămînă o anchetă plecînd de la dosarul întocmit de Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care au controlat activitatea Aeroportului Otopeni între 2005 şi 2009, în care se regăsesc nume din sportul românesc.

Lui Walter i s-ar putea cere înapoi cam 6 milioane de euro
Firma lui Florian Walter, principalul finanţator de la U Cluj şi fost acţionar al lui Dinamo, a încheiat în 2001, pe vremea cînd ministrul Transportrurilor era naşul său Miron Mitrea, a semnat cu aeroportul un contract de prestări de servicii de curăţenie şi de pază. Din 2002, prin acte adiţionale considerate ilegale, s-au adăugat şi serviciile de transport bagaje pentru pasageri. Ulterior, pînă în 2009 au fost semnate alte acte adiţionale care au urcat valoarea contractului de la 99.000 de dolari la 415.000 de dolari pe lună. Fiscul cere recuperarea unui prejudiciu de vreo 6 milioane de euro (26,3 milioane ron) produs prin 6 acte adiţionale, se scrie în Kamikaze.

Victoria Brăneşti a primit 100.000 de euro de la Otopeni
Victoria Brăneşti, echipa din judeţul Ilfov care a jucat sezonul trecut în prima ligă, a beneficiat în anul în care s-a luptat pentru promovare de două contracte de publicitate de cîte 50.000 de euro fiecare. ANAF susţine că "sponsorizarea s-a făcut arbitrar, fără vreun plan care să evalueze beneficiile sau vreo motivare a alegerii Victoriei şi nu alte organizaţii".

Numele fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Român, Ion Ţiriac, este amintit şi el în acest scandal. Fiscul îi acuză pe directorii Gabriel Ţară şi Tudor Jidav că au prejudiciat aeroportul cu vreo 50.000 de euro doar prin faptul că nu au solicitat schimbarea monedei, din dolar în euro, stipulate în contractele încheiate cu firmele lui Ţiriac. Printre altele, responsabilii de la Otopeni sînt acuzaţi şi că nu au solicitat rezilierea contractului cu Ţiriac Air în momentul nerespectării unor înţelegeri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
zadkiel
zadkiel  •  26 Octombrie 2011, 11:19
Postat de roby_ pe 26 Octombrie 2011, 00:37

@zadkiel, imi poti spune cine l-a scos din tara pe Nicolaiciuc directorul CFR-ului ? a fost Bucsa? a fost Walter? a fost una si aceasi persoana

Merci de mesaj! Nu am stiut acest aspect! Habar nu am avut de ce spui tu. Foarte interesanat clujene.

voicu_p
voicu_p  •  26 Octombrie 2011, 09:49

cfr nimic in comun cu pdl, gresala sau poate nu?

voicu_p
voicu_p  •  26 Octombrie 2011, 09:47

o mica obiectie paszkani ainchiriat terenul cu 20 Euro,nu l-a cumparat, atata si nimic mai mult are concesiune pe 49 ani din 2008 incepand

Vezi toate comentariile (22)
Comentează