GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARSTARE

Florian Walter nu mai poate fi extrădat! A petrecut șapte zile în arest! "Au vrut să mă omoare"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iulie 2015 11:07

Florian Walter, fost patron la U Cluj și Petrolul, este dat în urmărire internaţională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova, după ce procurorii au făcut percheziții la firmele sale.

Deși au apărut informații că Florian Walter a fugit din țară și că se află în Cuba, se pare că omul de afaceri a primit rezidență în Dubai.

Walter se afla în vacanță în Emiratele Arabe Unite, cînd cei de la DNA au făcut percheziții la firmele sale. La cîteva zile după ce Tribunalul Prahova a emis mandatul de urmărire, acesta s-a prezentat la biroul Interpol din Emirate, potrivit ziarului Național.

În Dubai, Walter a efectuat șapte zile de arest și a fost eliberat după ce a plătit cauțiunea. De atunci, în fiecare zi de luni, Walter merge la Poliție ca să dea cu subsemnatul.

"Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta. Nu pot să vin în România? De ce să mor în România?"Florian Walter

A PRIMIT REZIDENȚĂ ÎN EMIRATE

Pe 13 iulie, Florian Walter a primit o vestă excelentă: departamentul de Imigrare din Dubai i-au eliberat omui de afaceri viză de rezidență în Emirate. 

Astfel, va fi dificil pentru autoritățile române să obțină extrădarea lui Florian Walter.

CE ACUZE I SE ADUC

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Omul de afaceri este căutat din 15 mai, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentînd impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare. Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii pînă la concurenţa sumei de 18 milioane de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
andrei.33
andrei.33  •  16 Iulie 2015, 01:58

Parca-l chema Busca. De unde Walter?

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  16 Iulie 2015, 00:44

"baiat dashtept"

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Iulie 2015, 18:54

Acum toti evazionistii si mafiotii, fac coada la Interpolul din Dubai ??!!! Bine ca ati explicat cum se face !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează