FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Cele mai importante borne ale carierei „Armeanului”: a construit generația Stelei din 1986

Florin Halagian împlinește azi 80 de ani
Florin Halagian împlinește azi 80 de ani

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2019 08:24

Florin Halagian, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc, împlinește azi 80 de ani.

Halagian se poate lăuda cu câteva borne importante ca antrenor: a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a cucerit un titlu și cu Dinamo și a avut o contribuție importantă la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Fost mijlocaș de meserie, "Armeanul" a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad. 

A antrenat în mai multe mandate la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni.

Tehnicianul s-a retras și din viața publică, iar aparițiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

878 de meciurica antrenor pe prima scenă a adunat Florin Halagian, locul 1 detașat în clasamentul all-time. Pe poziția secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
theunderdog
theunderdog  •  14 Octombrie 2020, 16:36

Cel care a construit generația Stelei din 1986 a fost Ion Alecsandrescu „Sfinxul”. Halagian a prins 6 etape la Steaua dupa care a fost demis.

theunderdog
theunderdog  •  14 Octombrie 2020, 16:35

Cel care a construit generația Stelei din 1986 a fost Ion Alecsandrescu „Sfinxul”. Halagian a prins 6 etape la Steaua dupa care a fost demos.

adook
adook  •  07 Martie 2019, 13:56

dar fc national unde apare pe lista echipelor antrenate de armean?si -n ce perioada a antrenat rapidul?cred c-ati incurcat rapidul cu nationalul ziaristilor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează