GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SUA

Floyd Mayweather, decizie importantă după uciderea lui George Floyd: „Probabil se va supăra dacă spun asta”

Floyd Mayweather. foto: Guliver/Getty Images +13   FOTO
Floyd Mayweather. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 19:03

Lumea sportului continuă să reacționeze după moartea violentă de care a avut parte americanul George Floyd, ucis pe 25 mai de un polițist. Legendarul Floyd Mayweather a luat o decizie importantă. 

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. Toți cei 4 polițiști care au fost de față au fost dați afară din poliție, în timp ce criminalul e urmărit penal;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. 

Potrivit ESPN, Leonard Ellerbe, unul dintre reprezentanții fostului puglist, Floyd Mayweather a luat decizia să achite în întregime cheltuielile de înmormântare ale regretatului George Floyd. 

„Probabil se va supăra pe mine pentru că am spus acest lucru, însă da, el va plăti cu adevărat pentru funeralii”, a afirmat acesta pentru sursa citată. 

El a mai adăugat că legendarul boxer a contactat deja familia lui George Floyd, care a acceptat sprijinul venit din partea lui „Money” Mayweather.

Polițistul, arestat și acuzat de omor din culpă

Derek Chauvin, 44 de ani, polițistul arestat și acuzat de omor din culpă, a fost coleg cu George Floyd (46 de ani), victima sa. Dezvăluire făcută la o televiziune din Minneapolis de Maya Santamaria, fosta proprietară a clubului El Nuevo Rodeo. 

„În afara meseriei de polițist, Chauvin a lucrat la noi aproape întreaga perioadă cât am fost deschiși. 17 ani. El se ocupa de paza în exterior, iar Floyd venea ca paznic în interior în serile de marți", a declarat Santamaria la KSTP. 

FOTO. Imagini de la protestele de amploare din Statele Unite

+9 FOTO

Citește mai multe despre situația tensionată din SUA: 

VIDEO „Cel mai mare luptător din istoria UFC” a pus la punct doi vandali pe străzile Americii: „În rahatul ăsta mai e vorba de George Floyd?!”

VIDEO Campanie de amploare în tenis după moartea lui George Floyd » Serena Williams se implică: „Rachetele jos, mâinile sus”

Pedepsiți pentru mesajele pro-George Floyd?! Sancho, Hakimi și McKenzie, anchetați după gesturile din Bundesliga

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  03 Iunie 2020, 07:21

I can't breathe but I can steal

cartwrighter
cartwrighter  •  02 Iunie 2020, 21:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează