GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  REPORTAJ

FOTO Stadionul lui Dragnea e gata! Reportaj de la Turnu Măgurele: "Aici chiar n-aveți ce să scrieți de rău, nu contează dacă sunteți sau nu cu opoziția"

Exterior cu arena din sudul ţării FOTO: Dragoș Sasu (Turnu Măgurele) +6   FOTO
Exterior cu arena din sudul ţării FOTO: Dragoș Sasu (Turnu Măgurele)

Articol de GSP - Publicat luni, 06 august 2018 08:43

Tur al arenei din Turnu Măgurele, fieful liderului PSD: a costat 3 milioane de euro, va fi inaugurată la sfârșitul lunii și va găzdui inclusiv "naționala" U21.

de Răzvan Luțac și Dragoș Sasu (Turnu Măgurele)

"La noi s-a mișcat totul incredibil, a fost o emulație extraordinară. S-a ridicat totul în mai puțin de 2 ani!". Se vorbește cu entuziasm la sud de Teleorman, unde banii de la CNI, Compania Națională de Investiții, au ridicat cel mai mândru stadion din liga a treia. Al Voinței, echipa susținută de Valentin, fiul lui Liviu Dragnea. Oamenii de la stadion deschid ușile cu plăcere, "aici chiar n-aveți ce să scrieți de rău, nu contează dacă sunteți sau nu cu opoziția", se râde la porți. Porți care se deschid și-ți arată arena de aproape 2.000 de locuri. Atât de nouă, încât mai are celofan care învelește scaunele de pe băncile de rezerve!

U21, juniori, feminin

E făcut la standarde UEFA și poate găzdui și meciuri internaționale. "Chiar acum o săptămână și ceva a venit Sorin Cojocaru, care e responsabilul de ordine și siguranță al FRF, membru în Comisia de omologare a stadioanelor de fotbal din țară. A venit să verifice ultimele retușuri, pentru că arena îi interesează și pe ei", spun responsabilii bazei.

Asta pentru că la Turnu Măgurele va juca inclusiv echipa națională U21. Dar și loturile de juniori ale României sau echipa națională de fotbal feminin.

Probleme cu CFR-ul

3 milioane de euro a costat totul. Sunt două tribune, una principală, mai mare, de peste 1.000 de locuri, și una mică, "va fi destinată oaspeților la meciurile în care vor exista fani ai echipei adverse". Nocturna e asimetrică, doi stâlpi imenși pe de-o parte și unii mai mici de cealaltă, însă gazdele au o explicație. "Au fost niște probleme cu CFR-ul. Trece o cale ferată pe-aproape și ne-au transmis că e zonă de siguranță feroviară și nu putem ridica nocturna acolo".

E motivul pentru care nici mini-tribuna a II-a nu e situată la mijlocul terenului, ci puțin într-o parte. În dreapta ei e un teren sintetic. Și, mai la dreapta, hotelul.

Hotel cu terasă-peluză VIP

Da, există și un hotel. Are 24 de locuri, "ar fi fost bine unul de 30, să încapă și staff-ul", plus alte facilități. Din camerele jucătorilor se iese pe o terasă care pare o peluză VIP, pe care îți vine să pui un șezlong, o umbreluță și să vezi meciurile în cel mai relaxat mod cu putință.

Vizavi nu e nimic. "Însă Primăria a recuperat terenul fostului ștrand și vom putea ridica și acolo o peluză, în funcție de posibilități și de cerințe", ni se comunică.
Șefii bazei spun că au o cerere mare de bilete și de abonamente pentru noul sezon.

Așteaptă finalul lunii

Gazonul arată și el "într-un mare fel, mult peste Arena Națională", așa că se așteaptă finalul lunii. Când va începe, probabil, liga a treia. Deocamdată nu s-au stabilit încă seriile și nu s-a tras țintarul.

"Băieții au jucat doar un meci de verificare, între ei, s-a împărțit lotul în două. Dar nu, nu s-a jucat, practic, vreun meci. În prima sau a doua etapă va fi inaugurarea", comentează gazdele.

Inaugurare la care e așteptat și Liviu Dragnea. Un împătimit al fotbalului, cunoscut rapidist și fost patron la Electroturris Turnu Măgurele, echipă de Divizia C care a ocupat locul 8 în sezonul 1998-99.

5
fotbaliști din lotul Voinței sunt originari din Turnu Măgurele

Detalii din dosar

  • Arhitectul care a semnat proiectul inițial este Ciprian Viorel Simion din Constanța (SC Stufo Arhitectura SRL)
  • 259 de locuri de parcare pentru autoturisme și 6 locuri pentru autocare
  • 14.264 de metri pătrați este suprafața totală a bazei
  • Parterul este acoperit de bucăți de piatră care să aducă aminte de cetatea Turris, "important reper istoric al locului"
  • Culorile scaunelor sunt albastre, iar tribuna principală are și inserții albe, "combinație cromatică frecvent utilizată la decorarea ambarcațiunilor"

Și-au făcut superechipă

Voința Turnu Măgurele s-a întărit cu foști jucători ai Stelei și ai Rapidului.

"O singură grijă avem, să nu picăm în serie cu Rapidul!", spun gazdele. Și au și de ce să se teamă, după ce giuleștenii s-au întărit inclusiv cu un internațional. Lituanianul Deividas Matulevicius, 29 ani! Însă nici Voința nu stă rău. Echipa susținută de firmele deținute de Valentin Dragnea și apropiații familiei șefului Camerei Deputaților a făcut transferuri excelente pentru Liga a 3-a.


Liviu Băjenaru a jucat la Steaua în 2011

  • Liviu Băjenaru, 35 ani, 141 de partide în Liga 1 pentru Bistrița, Steaua, Astra, Oțelul, Chiajna, Gaz Metan și Juventus
  • Marian Constantinescu, 36 ani, 208 partide în Liga 1, FC Brașov, Poli, Bistrița, Jiul, Ceahlăul, Chiajna, Juventus
  • Florin Cioablă, 22 ani, campion în Liga 1 cu Viitorul, a mai jucat la Rapid și Chiajna
  • Ionuț Poiană, 20 ani, fost la FCSB și titular în echipele naționale U15, U16 și U18
  • Antrenor este Erik Lincar, fost campion cu Steaua, în timp ce "secund" e un vârf cunoscut al anilor 2000, Csaba Borbely.

Firmele lui Dragnea jr.

Dacă, la începutul sezonului trecut, oficialii echipei care a venit de la Saelele, locul în care a copilărit Liviu Dragnea, negau vehement legăturile cu liderul PSD, acestea au devenit clare după startul campionatului. Toate bannerele de pe marginea terenului la meciurile echipei fac reclamă firmelor controlate de familia acestuia. Ferma Salcia, Zooveg, Gransiloz – toate cu Valentin Dragnea în acționariat - și Hotelul Turris, ultimul fiind deținut, în trecut, chiar și în acte de Bombonica Dragnea (98%). Mai mult, GSP a prezentat și sumele care au fost investite de aceste companii în sezonul în care echipa a ajuns în L3. Acum, obiectivul e același. Promovarea.

3
este locul ocupat de Voința la finalul ultimului sezon, într-o serie câștigată de Petrolul: a fost la egalitate cu locul 2, Alexandria (56p) și la doar 4p de lider

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
485809194904413
Costel Tudor  •  06 August 2018, 22:43

Numai un *** poate spune "stadionul lui Dragnea " !!! Dar cred ca a-ti observat ca terenul de fotbal NU este in panta !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  06 August 2018, 22:18
Postat de alexsandu6 pe 06 August 2018, 22:01

risc_mix daca stadionul este construit pt comunitate de ce nu are si pista de atletism, sector de sarituri , stadonul e construit pt un singur sport fotbal alt ceva nu mai exzista

Alt prost. Păi ce are mă coada vacii cu ștampila primăriei? Deci ai stat tu cu creierul tău cât o mărgică, ai analizat și ai dat verdictul: stadionul e pentru dragnea că nu are pistă, că alea cu pistă sunt pt comunitate. Doamne, Dumnezeule, că mulți *** mai umblă liberi pe planeta asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexsandu6
alexsandu6  •  06 August 2018, 22:01

risc_mix daca stadionul este construit pt comunitate de ce nu are si pista de atletism, sector de sarituri , stadonul e construit pt un singur sport fotbal alt ceva nu mai exzista

Vezi toate comentariile (32)
Comentează