GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPANIA ÎN LACRIMI

FOTO Trenul groazei » Sportul iberic are banderolă neagră: 80 de oameni au murit într-un devastator accident feroviar

Aceasta este imaginea dezastrului din Galicia. Un tren distrus, cu două locomotive şi 8 vagoane, întins pe sute de metri // Foto: Reuters +3   FOTO
Aceasta este imaginea dezastrului din Galicia. Un tren distrus, cu două locomotive şi 8 vagoane, întins pe sute de metri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 26 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 21:47

Miercuri seară, la ora 20:41, o "săgeată" spaniolă a deraiat într-o curbă, în apropiere de Santiago de Compostela, la 190 km/h. 36 de răniţi sînt în stare critică.

Spania e în stare de şoc. Sportul iberic e consternat. Toate cluburile au cerut să păstreze un minut de reculegere înaintea meciurilor. Fotbaliştii Barcelonei vor purta o banderolă neagră. Real Madrid vrea să ajute familiile victimelor.

La Coruna, cea mai afectată grupare - au murit două rude ale mijlocaşului Juan Dominguez - şi-a anulat amicalul. Sportivi renumiţi au scris mesaje emoţionante pe twitter. Totul după cea mai mare catastrofă feroviară care a copleşit Spania în ultima jumătate de secol.

190 km/h într-o zonă de 80 km/h
Miercuri, la 20:41, trenul de mare viteză Alvia S730 ce lega Madridul de Ferrol se apropia de Santiago de Compostela, în inima Galiciei. Mecanicii ar fi trebuit să încetinească, intrau într-o curbă periculoasă, în care viteza maximă era de 80 km/h.

N-au reacţionat. "Am avut 200 km/h, am coborît la 190", a mărturisit plîngînd un mecanic (acel tronson nu era echipat cu sistemul european de reducere automată a vitezei excesive). "Sîntem oameni. Şi noi greşim. Sper să nu fi murit nimeni, o să-i am pe conştiinţă".

Nu aflase efectele dezastrului. Trenul a deraiat sub pod, izbindu-se de zidul de protecţie, un vagon a fost distrus complet, a doua locomotivă a luat foc. Urlete de durere, metal contorsionat, sînge, moarte! Cel puţin 80 de oameni s-au stins, 150 sînt răniţi, 36 în stare critică. "Nici un român nu a decedat", a anunţat ieri ministrul de externe, Titus Corlăţean.

7 zile de doliu se vor ţine în Galicia, regiunea în care a avut loc accidentul; în întreaga ţară vor fi 3 zile de doliu

69 de ani au trecut de la cel mai grav accident de tren din Spania: sute de oameni au murit în 1944

101 oameni au decedat în 1998 la Eschede (nordul Germaniei), cel mai mare dezastru feroviar european din ultimii 24 de ani

REACŢII PE TWITTER

"Această tragedie m-a dărîmat psihic. Nu am cuvinte suficiente să pot consola familiile lovite. Inima mea e alături de voi" (Andres Iniesta, fotbalist spaniol Barcelona)

"Sînt consternat. O zi atît de tristă..." ( Pau Gasol, baschetbalist spaniol LA Lakers)

"Drama de la Santiago m-a afectat profund" (Rafa Nadal, tenisman spaniol)

"Nu mi-a venit să cred ce am văzut la televizor. Am rămas fără grai" (Jorge Lorenzo, motociclist spaniol)

580357-film-accident-feroviar-spania.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
redgofcd
redgofcd  •  26 Iulie 2013, 16:16

Accident pe dracu, a fosr prostie umana. Francisco Jose Garzon ar trebui condamnat la inchisoare pe viata. Un nebun vitezoman.. postase cu un an in urma o poza cu acul vitezometrului la 200km/h si scria ce orgasme are el cand blocheaza radarele politiei cand trece cu trenul pe langa ei.

thumbzilla..
thumbzilla..  •  26 Iulie 2013, 11:04
Postat de masko0 pe 26 Iulie 2013, 08:54

in cel mai bun caz 80/h... aia care au murit nu au simtit mare lucru, dar la noi pana ajungi la destinatie mori de plictiseala in chinuri.

Nu e vorba daca au simtit sau nu moartea :| problema este ca din cauza unui cocalar batran,care mai si posta pe fb ca el e smecher si conduce trenul cu 200 km/h in zone in care nu avea voie sa faca acest lucru,au murit niste oameni tineri si perfect sanatosi :|din pacate "spiritul latin" si-a spus si in acest caz cuvantul.

masko0
masko0  •  26 Iulie 2013, 08:54
Postat de ovidiu_3003 pe 26 Iulie 2013, 06:21

Mai bine la NOI CA SE MERGE RAR CU 80 LA ORA ...

in cel mai bun caz 80/h... aia care au murit nu au simtit mare lucru, dar la noi pana ajungi la destinatie mori de plictiseala in chinuri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează