GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COMPETIȚIE EXTREMĂ

FOTO & VIDEO // A fost nebunie la Castelul Bran! 10 ore de competiție nocturnă într-un show colosal

Articol de GSP - Publicat luni, 30 septembrie 2019 13:06

Într-un decor unic, dominat de istorie, legendă și suspans, cavalerii neînfricați pe două roți s-au înfruntat în acest weekend la Bran, străjiți de umbra bătrânului castel, în cadrul primei ediții a cursei de MTB XCO de anduranță Red Bull Vampire Trails.

Cei mai curajoși mountain bikeri din România au acceptat provocarea de a birui noaptea, frigul și, în primul rând, propriile lor temeri. 

Au pedalat, în ștafetă de câte doi, timp de 10 ore, de la asfințit până la răsărit, dovedind tură cu tură urcările aprige din adânca pădure a castelului Bran, coborârile înfricoșătoare de pe versanți și liniștea apăsătoare de pe ulițele satului.

Bogdan Duca (CarCover Veloteca Racing Team 1) și Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert) au adunat 41 de ture, 164 de kilometri parcurși și o diferență de nivel de 6.150 metri, adjudecând trofeul la Masculin, în vreme ce Salome Bondor și Cristian Stan au dominat la Mixt cu 35 de ture, 140 de kilometri parcurși și o diferență de nivel 5.550 de metri.

"Cele 10 ore în noapte au trecut foarte greu pentru că traseul a fost brăzdat de foarte multe urcări. Am mers fiecare câte 5 ore, făcând câte două ture în regim de ștafetă, asta pentru că întreaga competiție a fost foarte strânsă până la final"
Bogdan Duca și Ede Molnar, câștigătorii probei de masculin

Nici celelalte echipe din concurs nu s-au lăsat mai prejos și au dus la bun sfârșit bătălia lor cu epuizarea și întunericul. Anduranță, strategie, determinare și încrâncenare au fost cuvintele cheie care au stat la baza cursei Red Bull Vampire Trails.
 

În medie, fiecare participant din cadrul probei de masculin ștafetă a parcurs 66,5 km, iar la mixt a fost înregistrată o medie de 63,7 km, distanța medie parcursă de fete fiind de 45,7 km.

"Cursa a fost mult mai intensă decât m-am așteptat. Pentru noi, cea mai dificilă parte a competiției a fost atunci când ne-am dat seama că nu avem un avans atât de mare față de urmăritori, fiind nevoiți să schimbăm strategia, să recuperăm, să rulăm mai tare, reușind cu greu să avem o tură diferență la finalul celor 10 ore
Salome Bondor și Cristian Stan, câștigătorii probei de ștafetă mixt

+8 FOTO

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează