GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BARCELONA

FOTO & VIDEO Copilul ăsta te va lăsa fără cuvinte! Povestea lui e o lecţie pentru fiecare dintre noi

sursa foto: dailymail.co.uk +7   FOTO
sursa foto: dailymail.co.uk

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 19:31

Gabriel Muniz are 10 ani, trăieşte în Brazilia şi îi place să joace fotbal. Nimic neobişnuit pînă aici. Doar că el nu e ca ceilalţi puşti de vîrsta lui.

S-a născut fără labele picioarelor. Mama sa povesteşte cu mîndrie că puştiul ei a fost curajos şi ambiţios de cînd era foarte mic: "Cînd a început să facă primii paşi, înainte să împlinească un an, ne temeam că va cădea, dar nu s-a întîmplat aşa".

Gabriel împarte camera cu fratele său, mai mare cu doi ani. Se trezesc în fiecare dimineaţă la ora 6:30. Îşi iau bicicletele şi pleacă la şcoală. Copilul cu ochi mari căprui şi un zîmbet care nu te poate lăsa indiferent este preferatul colegilor şi al profesorilor. I-au fost alături întotdeauna şi l-au încurajat, iar copilul nu s-a simţit niciodată diferit de ceilalţi. "Handicapul există doar în mintea noastră, Gabriel a demonstrat asta lumii întregi".

Povestea lui şi calităţile pe care le are, plus puterea de a se autodepăşi i-au impresionat pe şefii Barcelonei, care l-au invitat să-şi cunoască idolul, pe Lionel Messi. Între timp, pînă în septembrie, cînd va ajunge în Catalunia, Gabi se pregăteşte de marele moment. E fan înfocat al Barcelonei şi are o admiraţie specială pentru piticii geniali ai formaţiei catalane: Xavi, Iniesta şi Messi, dar argentinianul este fotbalistul care l-a impresionat cel mai mult.

Băiatul visează să joace fotbal. Ştie că nu va putea niciodată să joace pentru un club profesionist, aşa că nu-i rămîne decît să spere că într-o bună zi fotbalul va deveni sport paralimpic. Poate să alerge, să dribleze, să paseze şi e chiar talentat cu mingea la picior. Poate face totul la fel de bine ca ceilalţi colegi ai săi, care nu au nici un fel de problemă. Şi se pregăteşte să le arate asta fotbaliştilor de la Barcelona, pe care îi admiră.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
osamafzr
osamafzr  •  30 August 2012, 20:29
Postat de dumyalx pe 30 August 2012, 20:15

:( Pacat de el! Sa l ajute dumnezeu!

E mai bun decat Tanase:))

dumyalx
dumyalx  •  30 August 2012, 20:15

:( Pacat de el! Sa l ajute dumnezeu!

ady_my_star
ady_my_star  •  30 August 2012, 20:09

Acest copil merita mai mult decat i-a oferit viata! Dumnezeu sa il ajute sa reuseasca in viata!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează