GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

FOTO & VIDEO Inovaţie: Smartphone pe post de telecomandă

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2011 01:18

Cu orice telefon inteligent îţi poţi porni, deschide şi închide maşina de oriunde din lume şi de la orice distanţă, iar prin receptorul GPS ai posibilitatea să afli oricînd unde se află aceasta.

Sistemul cu pornirea maşinii din casă cu telecomanda nu e nou. Sistemele de securitate mai deocheate, alarmele mai pe româneşte, oferă această opţiune. Tehnologia a evoluat, iar acum îţi poţi satisface acest confort folosind propriul smartphone. Sistemul Viper Smart Start, premiat cu titlul "Best of Innovations", a ajuns şi în România. Acesta are o rază de acţiune nelimitată, adică maşina poate fi comandată de oriunde, singura condiţie fiind aceea să existe un semnal GSM. Pachetul include un modul cu GPS şi cartelă SIM. Utilizatorul maşinii care posedă un smartphone, compatibil cu sistemele de operare iOS, Android şi BlackBerry, trebuie să-şi descarce gratuit aplicaţia.

În comparaţie cu sistemele de securitate, Viper Start Smart are o rază de acţiune nelimitată. Un automobil poate fi supervizat de mai multe smartphone-uri.

Afli unde-ţi este soţia, angajatul sau copilul
Dacă e vară, porneşti motorul ca să-ţi răcoreşti maşina pînă cobori la ea, iar dacă e iarnă e bine venit s-o încălzeşti, iar geamurile să fie gata dezgheţate. Totodată, cu un simplu click, închizi şi deschizi portierele şi portbagajul. Pentru portbagaj există şi o întrebare suplimentară ca să se evite deschiderea accidentală prin apăsarea greşită a butonului.

Datorită receptorului GPS inclus, utilizatorul are posibilitatea de a şti oricînd unde se află aceasta. Practic, acesta se transformă într-un veritabil dispozitiv de urmarire a autoturismului prin satelit. Aşa îţi poţi verifica angajatul, copilul şi, de ce nu?, soţul sau soţia după caz. Poţi stabili anumite perimetre permise sau interzise ori o viteză maximă admisă.

Posesorul va fi avertizat de aceste lucruri, sistemul anunţîndu-l de asemenea dacă maşina sa este mutată din loc fără ştirea lui sau alarma a fost acţionată.

Ce se întîmplă dacă maşina este furată?
În situaţia în care maşina este furată şi se află în trafic, clientul nu poate opri maşina, imobilizînd-o astfel, motivul fiind siguranţa circulaţiei. Singurul lucru pe care-l poate face este ca atunci cînd hoţul opreşte maşina acesta să nu mai aibă posibilitatea s-o repornească.

Ce se întîmplă dacă îţi este furat smartphone-ul?
Smartphone-ul nu poate fi folosit drept cheie pentru vehicul, deşi cu el porneşti sau deschizi maşina. Fără cheie, smartphone-ul îşi pierde puterea. Chiar dacă hoţul poate pleca cu ea, la eliberarea frînei de parcare, aceasta se opreşte. Dacă pleacă cu ea trasă, la prima apăsare a pedalei de frînă, gazul este tăiat. În situaţia unei cutii automate, atunci cînd intră în treapta Drive, se întîmplă acelaşi lucru. În toate aceste variante, nu repornirea motorului a devenit imposibilă.

Dependent de internet
Sistemul este dependent de internet, smartphone-urile trebuind să fie legate de mediul virtual. Este compatibil cu sistemele de operare iOS, Android şi BlackBerry, mai puţin Symbian şi Windows Mobile. Sînt valabile şi tabletele cu condiţia să ai aibă acces WiFi. De asemenea, sistemul nu poate funcţiona dacă nu există semnal GSM în zonă

Ce face Viper Smart Start
- pornire motor
- închidere şi deschidere uşi
- armare şi dezarmare sistem de securitate
- deschidere portbagaj
- Mod panică
- Smart Park(reţine şi indică locul în care ai parcat)
- Timer parcare
- Alerte smart primite direct pe Smartphone sub forma unor notificări sau mesaje text (SMS) fie de la sistemul de securitate, fie mesaje de eroare în situaţia în care comanda nu a fost preluată de maşină
- personalizare maşină (adăugare fotografie maşină sau redenumire)
- parolă de protecţie pentru aplicare
- administrare conturi diferite aplicaţie
- sunete de confirmare la comenzi
- alerte la depăşirea vitezei
- sharing locaţie pe Facebook
- alerte baterie auto descărcată
- Smartfence (alerte la ieşirea din zona prestabilită)
- HotSpot (alerte la intrarea în zona prestabilită)
- Programare dată, interval orar

De ce ai nevoie pentru a utiliza Viper Smart Start
- smartphone compatibil cu sisteme de operare iOS ( iphone, de la iphone 3 în sus), Android (HTC, Samsung, LG şi BlackBerry)
- aplicaţia ViperSmartStart descărcată pe smartphone din aplicaţia Market (gratuit)

Dacă nu ai deja instalat pe maşină un sistem de securitate cu pornirea motorului din telecomandă, atunci ai nevoie de un pachet complet:
- alarmă Viper, singura compatibilă cu modulul SmartStart DSM 250I
- un pachet SmartStart DSM 250I care include un modul GPS şi cartelă SIM şi care se
montează pe maşină într-un loc cît mai ascuns

Două milioane de utilizatori de smartphone-uri cel puţin există în România conform estimărilor specialiştilor. Aceştia afirmă că numărul ar putea fi chiar 2,5 milioane

400 de dolari (fără TVA) costă modulul Smart Start DSM 250I

749 de lei (TVA inclus) este cea mai ieftină alarmă Viper, singura compatibilă cu modulul Start Smart DSM 250I

10 dolari este abonamentul lunar pentru modulul Smart Start DSM 250I. În primul an, acesta este gratuit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează